Ο «πόλεμος» των Παπανδρέου: Εναντίον των Πρεσπών ο Νίκος, υπέρ ο Γεώργιος…….

0
552

Ο Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε εναντίον της θέσης του αδελφού του και πρώην πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου για τη συμφωνία των Πρεσπών αναφορικά με τη συμφωνία των Σκοπίων.

Μέσω της ιστοσελίδας Newpost, ο αγαπητός γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, παίρνει θέση στη δημόσια συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναμένεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή τη Δευτέρα.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νίκος Παπανδρέου σημείωσε:

«Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφασεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Τι λέει ο κ. ΓΑΠ:

Την άποψη που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2018 στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία είχε καλωσορίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα 19/01/2019.

Η θέση του είναι κάθετα εναντίον της άποψης του αδελφού του Νίκου, αλλά και του ΚΙΝΑΛ, με το οποίο αναμένεται να κατέλθει υποψήφιος στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις σκέψεις που κάνουν κάποιοι  στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η υπουργοποίηση του κ. Παπανδρέου και μάλιστα βλέπουν με καλό μάτι να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό το υπουργείο των Εξωτερικών!!!

Μέχρι της στιγμής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο, αντιλαμβανόμενος ότι θα ταυτιστεί η κυβέρνηση του με τον πολιτικό που οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο……..

O πρόεδρος του διαλυμένου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση του  δημοσιογράφου Δημήτρη Κουκλουμπέρη:

«Μέσα στον μήνα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με δήλωσή σας τον Ιούνιο του 2018 την είχατε χαρακτηρίσει μια ισορροπημένη συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία. Τι πιστεύετε; Θα κερδίσει η χώρα αυτή την ευκαιρία με την έγκρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο ή θα την κλωτσήσουμε ίσως για πάντα;»

Ο Γεώργιος Παπανδρέου μεταξύ άλλων απαντά:

«Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής……

Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό.

Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

 Υπενθυμίζεται ότι την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ είχε χαιρετίσει τον Ιούνιο του 2018 η ανύπαρκτη Σοσιαλιστική Διεθνής, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Καλωσορίζουμε την απόφαση Αθήνας και Σκοπίων σε ότι αφορά το εκκρεμές ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Παρά τις δεδομένες δυσκολίες, η διέξοδος που δίδεται θα βελτιώσει τη συνεργασία όλων στην περιοχή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης υποδομών, επενδύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού και εμπορίου, σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.

Ενθαρρύνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων. Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών, να εναντιωθούν ενεργά στο διχαστικό λόγο και την πόλωση.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη»……..κατέληγε η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον Ιούνιο του 2018.

Η εν λόγω οργάνωση και ο εξοχότατος Παπανδρέου είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν είχαν προσκαλέσει τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να μιλήσει σε μία ντουζίνα μέλη της, χωρίς να καλεστεί και εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης για να τον αντικρούσει…….

Υ.Γ. Ο Τσιπρας εντέλει κατάφερε το ακατόρθωτο. Δίχασε τους Παπανδρέου.

Υ.Γ.1. Ο Γιώργος Παπανδρέου σώζει Τσίπρα και Πρέσπες. Έτοιμος να βοηθήσει με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν δεν βγουν τα κουκιά με Θεοδωράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here