Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη νίκησαν την Ελβετία του Roger Federer.

0
631

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσαν με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο το Hopman Cup, κερδίζοντας την Ελβετία του Roger Federer!

Η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Ελβετίας και ολοκλήρωσε με 2 κερδισμένα tie το πέρασμά της από το Hopman Cup! Στο μεικτό διπλό που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, οι πρωταθλητές μας επιβλήθηκαν του Federer και της Belinda Bencic με 4-3 (4), 2-4, 4-3 (3).

Ήταν ένας διασκεδαστικός αγώνας, παρόλο που δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Ελβετία είχε ήδη προκριθεί στον τελικό. Η Ελλάδα ωστόσο απέδειξε πως θα μπορούσε να ήταν εκείνη που θα έπαιρνε την πρόκριση, την οποία εν τέλει έχασε για μικρές λεπτομέρειες.

Να θυμίσουμε πως στο πρώτο tie της ομάδας μας με τη Μεγάλη Βρετανία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μπει λίγο νωθρά στο τουρνουά και έχασε έναν αγώνα στον οποίο ήταν φαβορί με τον Cameron Norrie, ενώ στο μεικτό διπλό που είχε κρίνει τη νικήτρια της ημέρας, η ομάδα μας είχε χάσει δυο match point!

Σήμερα θέλαμε 3 νίκες απέναντι στην Ελβετία για να προκριθούμε και ο Federer «γκρέμισε» από νωρίς τα όνειρα των Ελλήνων, με την δύσκολη επικράτησή του εις βάρος του Τσιτσιπά σε έναν κλειστό αγώνα.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε για την Ελλάδα με τη νίκη της κόντρα στην Bencic και η ομάδα μας πήρε τη σπουδαία νίκη στο διπλό, όπου ήταν εξαιρετική. Το 1ο σετ κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο, αφού η Ελλάδα το κέρδισε σε deciding point στο 4-4 του tie-break!

Η Ελβετία έκανε το μοναδικό break στο ματς και πήρε το 2ο σετ με 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη πανηγύρισαν τελευταίοι, κερδίζοντας ξανά στο tie-break το 3ο σετ.

Στο match point, η Σάκκαρη επέστρεψε πρώτο σερβίς του Federer, που ανέβηκε στο φιλέ και δεν βρήκε απάντηση στην επιστροφή της Ελληνίδας!

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 2-1

Στέφανος Τσιτσιπάς – Roger Federer 6-7 (5), 6-7 (4)

Μαρία Σάκκαρη – Belinda Bencic 6-3, 6-4

Σάκκαρη/Τσιτσιπάς – Bencic/Federer 4-3 (4), 2-4, 4-3 (2)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here