Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτση, σχολιάζει την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ψηφιακή Πολιτική.

0
584

 Αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα…

«Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανύπαρκτο έργο στην Ψηφιακή Πολιτική και ότι ασχολιόμασταν με…εξωγήινους.

Όχι μόνο τον διέψευσε ο ίδιος του ο Υπουργός, κ. Πιερρακάκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μου στη Βουλή, απαριθμώντας τα έργα μας που συνεχίζει κανονικά και ότι ο ίδιος, ως Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, δέχθηκε ποινή παγώματος (conditionality) από την Comission κονδυλίων ύψους 1.1δις € για ψηφιακά έργα, αλλά δεν γνωρίζει καν πως λέγεται το Υπουργείο που ο ίδιος σύστησε: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης λέγεται κ. Πρωθυπουργέ, όχι Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

Η πολιτική απάτη, έχει και τα digital…όριά της!»

Υ.Γ. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναγνώρισε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφιακή πολιτική.

Μόνο συχνό δεν είναι το φαινόμενο ένας υπουργός να αναγνωρίζει το έργο του προκατόχου του ειδικότερα αν εκείνος προέρχεται από την κυβέρνηση άλλου κόμματος, κάτι που, ωστόσο, συνέβη στην περίπτωση του τομέα της ψηφιακής πολιτικής.

Ο λόγος για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της προηγούμενης διακυβέρνησης, όταν στο «τιμόνι» του υπουργείου ήταν ο Νίκος Παππάς.

«Σε απάντηση ερωτήσεων του Μάριου Κάτση, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναγνώρισε το έργο της κυβέρνησής μας στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής. Είναι θετικό βήμα και το αναγνωρίζουμε.

Θετικότερη θα είναι και η ολοκλήρωση των έργων που δρομολογήσαμε, όπως:

► το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο Δημόσιο

► το ΣΥΖΕΥΞΙΣ II

► το ψηφιακό ΓΕΜΗ

► ο ηλεκτρονικός ΟΑΣΘ

► το SuperFast Broadband

► το UltraFast Broadband

► καθώς και δεκάδων ακόμη έργων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που είχαμε σχεδιάσει»…σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα από τα λεγόμενα του κ. Πιερρακάκη.

Σε απάντηση ερωτήσεων του Μάριος Κάτσης – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, ο Kyriakos Pierrakakis αναγνώρισε το έργο της κυβέρνησής μας στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής. Είναι θετικό βήμα και το αναγνωρίζουμε. Θετικότερη θα είναι και η ολοκλήρωση των έργων που δρομολογήσαμε, όπως: ► το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο Δημόσιο ► το ΣΥΖΕΥΞΙΣ II ► το ψηφιακό ΓΕΜΗ ► ο ηλεκτρονικός ΟΑΣΘ ► το SuperFast Broadband ► το UltraFast Broadband► καθώς και δεκάδων ακόμη έργων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που είχαμε σχεδιάσει.

Gepostet von Νίκος Παππάς am Mittwoch, 27. Mai 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here