Ο «τροχονόμος» σήμα κατατεθέν της πλατείας Πλατάνου!

0
353

Με αφορμή: «Δώρα και ευχές στον τροχονόμο της πλατείας Πλατάνου»….διαβάζουμε στο www.kifissia.gr :

«….Στην Πλατεία Πλατάνου στο Κέντρο της Κηφισιάς βρέθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και προσέφεραν στον τροχονόμο που είχε υπηρεσία, τα καθιερωμένα δώρα μαζί με τις ευχές τους, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, οι Αστυνομικοί Διευθυντές, Κωνσταντίνος Βουτσελάς και Λάμπρος Χουλιάρας, ο Διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς, Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, Ιωάννης Λιανουδάκης, ο Διοικητής Ασφαλείας Κηφισιάς, Ιωάννης Σκούρας και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό χάος και μποτιλιάρισμα λόγω παράνομης στάθμευσης των Ταξί στην Πλατεία Πλατάνου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ευχήθηκε: «Το 2014 να είναι για όλους μας, χρονιά ελπίδας, για έναν ανθρώπινο, δημιουργικό κόσμο, με ειρήνη και αλληλεγγύη».

Οι αρχές οφείλουν να τηρούν τα έθιμα του τόπου τα οποία άλλωστε ξυπνούν μνήμες νοσταλγίας στους παλιότερους αλλά είναι και ιδιαίτερα διδακτικά για τους νέους της εποχής μας.

Και οι κάτοικοι της Κηφισιάς το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, όπως προκύπτει και από τα σχόλιά τους στο facebook. Γράφουν λοιπόν εκεί:

– Ο «τροχονόμος» αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κηφισιάς! Είναι κάτι
σαν το «ρολόι» του Πειραιά! Μας ξυπνά όμορφες μνήμες…!

– Θυμάμαι, πριν πολλά χρόνια που τέτοιες μέρες περνάγαμε από τον «τροχονόμο» και γύρω από το Βαρέλι υπήρχαν αραδιασμένα τα πακέτα με τα δώρα, ενώ ο τροχονόμος συνέχιζε το έργο του ελέγχου της αραιής, εκείνα τα χρόνια, κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή (περισσότερα ήταν τότε τα αμαξάκια-Λαντό παρά τα αυτοκίνητα…).

Εκτός όμως από τη νοσταλγία υπάρχει και η σημερινή πραγματικότητα. Και εκεί οι αρχές έχουν χρέος να προσφέρουν μέσω των υπηρεσιών τους λύσεις προς τους πολίτες διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Με αφορμή λοιπόν το εθιμοτυπικό σκηνικό που στήθηκε στην Πλατεία Πλατάνου θέλω να θυμίσω τα εξής:

Στην Πλατεία Πλατάνου παρατηρείται καθημερινά, λόγω της παράνομης στάθμευσης των Ταξί, κυκλοφοριακό χάος και μποτιλιάρισμα, που φτάνει έως και το Ζηρίνειο, ταλαιπωρώντας χιλιάδες συνδημότες μας αλλά και διερχόμενους πολίτες.

Η σπατάλη ενέργειας, ανθρωποωρών και εκνευρισμού των οδηγών ΙΧ, δεν ξεπληρώνεται με τίποτα.

Καλώ λοιπόν για άλλη μια φορά τον αξιότιμο Δήμαρχο κ. Ν. Χιωτάκη να λύσει επί τέλους τον γόρδιο δεσμό με την πιάτσα των Ταξί αλλά και τον Διοικητή Τροχαίας Κηφισιάς, κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκη να αυξήσει τις υπηρεσίες των τροχονόμων στην Πλατεία Πλατάνου.

Έτσι θα αποκτήσει πραγματικό νόημα και το δρώμενο η αναβίωση του εθίμου στην πλατεία Πλατάνου.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:70 limit=3}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here