Ο υποψήφιος του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος……ζητούσε το 2000 την παραίτηση Καραμανλή!

0
900

Μπορεί στη ΝΔ να θέλουν να δείχνουν ότι είναι όλοι ενωμένοι πίσω από την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου στο Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Νίκος Ταχιάος είναι γνωστός πολέμιος του Κώστα Καραμανλή, από την εποχή που πρωτόβαλε ο μετέπειτα πρωθυπουργός υποψηφιότητα για βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.  Όπως μάλιστα λένε ακραιφνείς καραμανλικοί κύκλοι τον πολεμούσε λυσσαλέα από την πρώτη μέρα.

Η εχθρότητα δε του Νίκου Ταχιάου στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή δεν κατευνάστηκε ούτε στη συνέχεια καθώς όλοι θυμούνται ότι μετά την ήττα στο νήμα από τον Κώστα Σημίτη στις εκλογές του 2000, ο Νίκος Ταχιάος έθετε ζήτημα μομφής κατά του Καραμανλή στη ΝΔ για να εκπέσει από την ηγεσία του κόμματος.

Το νεότερο στοιχείο του ρεπορτάζ είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε πρόσφατα στην «τυχαία» συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση που συνέπεσαν στην Αρκαδία, σε ξενοδοχείο πρώην στελέχους της ΝΔ να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον πρώην Πρωθυπουργό και το Νίκο Ταχιάο, κλείνοντας μία συνάντηση στο συνέδριο που θα ακολουθούσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Νίκος Ταχιάος θα ζητούσε συγγνώμη από τον Κώστα Καραμανλή για τη συμπεριφορά του.

Η συνάντηση με τη μεσολάβηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε, όπου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στο Νίκο Ταχιάο μετά τις «εξηγήσεις» του:

«Στη ζωή υπάρχουν λάθη που γίνονται. Υπάρχουν πράγματα που συγχωρούνται και υπάρχουν και μερικά που δεν συγχωρούνται ποτέ…»! Και ο νοών νοείτω.

Υ.Γ. Αυτό που εκτιμούν οι νέο-δημοκρατικοί κύκλοι στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι είναι αμφίβολο ακόμα και το πέρασμα στο β’ γύρο του Νίκου Ταχιάου. Θεωρούν δε ότι το φαβορί από τη συντηρητική παράταξη για να διεκδικήσει το χρίσμα των επαναληπτικών είναι ο Γιώργος Ορφανός, λόγω και των πολύ καλών σχέσεων που έχει με τον ιδιοκτήτη του OPEN Ιβάν Σαββίδη αλλά και το ότι προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο ερωτηματικό βρίσκεται στο αν θα είναι τελικά υποψήφια του ΚΙΝΑΛ η Εύα Καΐλη, η οποία επίσης χαίρει της εκτίμησης του Ιβάν Σαββίδη.

Το σίγουρο πάντως που εκτιμούν οι κύκλοι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είναι ότι δύσκολα, έως πάρα πολύ δύσκολα, θα περάσει στο δεύτερο γύρο ο Νίκος Ταχιάος. Εν ολίγοις τον θεωρούν ήδη «καμένη» υποψηφιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here