Ο Χάρτης επέκτασης της Σφαίρας Επιρροής της Τουρκίας έως το 2050!

0
445

Ο Αμερικανικός χάρτης της Τουρκίας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Stratfor  και δείχνει πλήρη κυριαρχία και ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας τα επόμενα 30 χρόνια, δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ρωσία.

Ο χάρτης της επέκτασης της σφαίρας επιρροής της Τουρκίας έως το 2050, δείχνει, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Άγκυρας, αλλά όχι το Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων «κόκκινες» εμφανίζονται: Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αμπχαζία, Λίβανος, Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Λιβύη κ.ά.

Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο χάρτη, η «Τουρκική σφαίρα επιρροής» περιλαμβάνει επίσης χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και τις περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, της περιοχής του Ροστόφ και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου.

Ωστόσο, ο χάρτης δεν είναι κάτι νέο. Είναι στην πραγματικότητα μέρος του βιβλίου του 2009 «Τα επόμενα 100 χρόνια: Μια πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα», του Τζορτζ Φρίντμαν, ενός Αμερικανού αξιωματικού πληροφοριών. Ο Φρίντμαν ήταν ο ιδρυτής και ηγέτης του Stratfor, μιας εταιρείας πληροφοριών που ιδρύθηκε στο Όστιν το 1996 και πολλοί το αναφέρουν ως η «σκιώδης CIA».

Η σιωπή της Ελλάδας ήταν αναμενόμενη. Εδώ προχωρούμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, την ώρα που η Τουρκία απειλεί με πόλεμο και διεξάγει επιχειρήσεις εισβολής στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα επί μήνες.

Τι συμβαίνει όμως με την πανίσχυρη Ρωσία;

Η Ρωσία κατά πάγια τακτική, αντιμετωπίζει τις προβλέψεις του G. Friedman, του εμπνευστή του συγκεκριμένου χάρτη που δημοσίευσε το Stratfor, ως γραφικές και ανάξιες σχολιασμού.

Ο μόνος ρώσος αξιωματούχος που σχολίασε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ήταν ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Κράσοφ, ο οποίος δήλωσε:

«Αν θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμη του ρωσικού πνεύματος και των όπλων μας, ας δοκιμάσουν»!

Οι σχέσεις της Τουρκίας με όλες τις χώρες σε δύση και Ανατολή ευρίσκονται κυριολεκτικά στην «κόψη του ξυραφιού», με σαφή υπαιτιότητα όμως πολλών μεγάλων χωρών σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αλλά και Ρωσίας-Κίνας.

Ένας από αυτούς που κατηγορούν πολλές πολιτισμένες χώρες για αυτήν την στάση, είναι ο κορυφαίος Ισραηλινός αμυντικός αναλυτής και σύμβουλος της σημερινής Ισραηλινής Κυβέρνησης και αρθρογράφος της εφημερίδας Jerusalem Post, κ. Seth j. Frantzman.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here