Ο Χρήστος Καλός κατέθεσε την ανεξαρτητοποίησή του, λόγω των «ανικανοποίητων» απαιτήσεων του, από τον Δήμαρχο.

0
1586

Εκτός του συνδυασμού της πλειοψηφίας έθεσε τον εαυτό του ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Καλός, κάτι που αναμενόταν, μια και είχε εκδηλώσει φανερά τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου Κηφισιάς.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο Χρήστος Καλός, με επιστολή του στις 13/09/18, ζητούσε την παραίτηση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου από επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης», διότι δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις του.

Επίσης, επειδή δεν ανέλαβε καμία θέση ευθύνης, στις τελευταίες αλλαγές  προέδρων οργανισμών και αντιδημάρχων, δήλωσε ότι νιώθει θιγμένος από τον πόλεμο που του είχε κηρύξει ο Δήμαρχος.

Όπως φάνηκε όμως, το ποτήρι ξεχείλισε για τον  κ. Καλό, όταν  σε έλεγχο που πήγε να κάνει σχετικά με εργασίες στο στάδιο «Φώτης Βαρδαξής» της Νέας Ερυθραίας, οι οποίες έπρεπε να είχαν σταματήσει σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  δέχτηκε «φραστική επίθεση» από τη διοίκηση του Πανερυθραικού!!

Τα έργα, ενώ υπήρχε παύση εργασιών στο γήπεδο,  είχαν ολοκληρωθεί. Στερούνται  όμως της έγκρισης της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού,  η οποία αναμένεται λίαν συντόμως.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στις 18 Οκτωβρίου 2018 να  καταθέσει  την  ανεξαρτητοποίησή του από τον Συνδυασμό, λόγω  των «ανικανοποίητων» απαιτήσεων του,  από τον Δήμαρχο.

Ο Χρήστος Καλός κατέθεσε στις 18/10/18 τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Χρήστου Καλού:

«Σήμερα κατέθεσα εις γνώσιν της προέδρου και του δημοτικού συμβουλίου και πάντα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις την ακόλουθη δήλωσή μου:

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Στις 13.09.2018 σας έστειλα μια επιστολή, σαν απέλπιδα προσπάθεια να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος, μέσα στα πλαίσια του συνδυασμού μας.

Σαν βασικό ιδρυτικό στέλεχος της Δύναμης Ελπίδας θεώρησα χρέος μου να υπενθυμίσω στον κ. Θωμάκο την υποχρέωση του για σύγκληση συνέλευσης του συνδυασμού, γνωρίζοντας ότι εκφράζω την επιθυμία πολλών συναδέλφων.

Η συνέλευση του συνδυασμού αποτελεί βασική και θεμελιώδη υποχρέωση προς τα μέλη του καθώς προσφέρει την ευκαιρία για ενημέρωση, συμμετοχή, διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, επίλυση προβλημάτων και σωσίβιο σωτηρίας, όταν προβλέπεται ναυάγιο λόγω απόκλισης από τις βασικές αρχές και αξίες που μαζί θέσαμε (αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, δημοκρατικότητα, εγγύτητα στον πολίτη).

Δυστυχώς έως τώρα δεν υπήρξε καμία πρόθεση από τον κύριο Θωμάκο για σύγκλιση της συνέλευσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συναισθανόμενος την ευθύνη απέναντι στους αξιόλογους συναδέλφους μου, που ο ίδιος έπεισα να στηρίξουν και να εμπιστευτούν αυτήν την παράταξη και τον επικεφαλής της, αλλά κυρίως στους δημότες που με ψήφισαν δίνοντάς μου μια ξεκάθαρη εντολή, δεν έχω άλλη επιλογή, από το να θέσω τον εαυτό μου εκτός παράταξης.

Βέβαια στην «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης» δεν υπήρξα μόνο οργανωτικό στέλεχος, υπήρξα και ο βασικός εμπνευστής και ως τέτοιος αποχωρώντας θα κρατήσω μαζί μου την ψυχή της, που είναι το όραμα για έναν καλύτερο Δήμο Κηφισιάς σε βάση ισονομίας και για τις τρεις δημοτικές ενότητες.

Καλή συνέχεια

Χρήστος Καλός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς»

ΑΜΕΣΩΣ την επομένη, κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας,  η επιστολή ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Δήμαρχου Κηφισιάς και επικεφαλή του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας», Γιώργου Θωμάκου, στην ανεξαρτητοποίηση του Χρήστου Καλού……

Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι προτιμότερο να φύγει από τον συνδυασμό παρά να τον υπονομεύει.

Επίσης διαψεύδει ότι ήταν ο βασικός εμπνευστής του συνδυασμού αφού ενσωματώθηκε σε αυτόν αφού δεν τα κατάφερε να πάρει το χρίσμα που διεκδικούσε.

Η επιστολή του κ. Θωμάκου έχει ως εξής:

Κηφισιά 19/10/2018

Λόγω της ευρείας δημοσιότητας που έλαβε και πάλι η νέα επίθεση του συναδέλφου κ. Χρήστου Καλού οφείλω περιληπτικά να αναφέρω τα εξής:

Στη «Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης» είμαστε όλοι ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ.

Προτιμότερη η Ανεξαρτητοποίηση, από την υπονόμευση.

«Αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, δημοκρατικότητα, εγγύτητα στον πολίτη»  προσφέρει η Διοίκηση μας περισσότερο από ποτέ στην ιστορία του Δήμου, με πλήθος ατράνταχτων αποδείξεων.

«Βασικός εμπνευστής» του Συνδυασμού μας δεν θα μπορούσε να είναι ο συνάδελφος, αφενός διότι όταν του πρότεινα τη συνεργασία, μου απήντησε ύστερα από τρεις (3) μήνες, αφετέρου επειδή επεδίωξε από νωρίς και ανεπιτυχώς το παρωχημένο κομματικό χρίσμα, πράγμα που αντίκειται στις θεμελιώδεις αρχές μας.

Γιώργος Θωμάκος
Δήμαρχος Κηφισιάς

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press  με τίτλο «Χειρότερος πάντων ο αχάριστος».

Με μια «αντικειμενική» και σε βάθος ανάλυση του περιεχομένου της τελευταίας παραγράφου της ανακοίνωσης του κ.  Χρήστου Καλού, καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα:

-Δεν υπήρξε καν εμπνευστής του συνδυασμού, εμπνευστής ήταν μόνο ο Γιώργος Θωμάκος και ένας εκ των στενών συνεργατών του.

Ψυχή είναι όλα τα μέλη του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας».

Όλοι οι συνάδελφοι είναι αξιόλογοι και εμπνευσμένοι από την εντιμότητα  του πρώτου μεταξύ ίσων.

-Όταν η ψυχή αποχωρεί  από το σώμα……ο θάνατος είναι δεδομένος!

Γενικές Παρατηρήσεις

Ο κ. Χρήστος Καλός διαχρονικά είχε ιδιαίτερα πολλές απαιτήσεις από τους εκάστοτε Δημάρχους, κάτι που ήταν  βέβαια πολύ δύσκολο να ικανοποιηθεί.

Για αυτόν τον λόγο είχε το 2002 αποχωρήσει από τον συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη και το 2010 είχε «αδειάσει» την Βάσω Σπηλιωτοπούλου.  Τον τρόπο διακυβέρνησης όμως που ήθελε δεν τον βρήκε ούτε και στον συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου.

Σε όλους γενικά τους συνδυασμούς που συμμετείχε, λόγω των συνεχών υπονομευτικών απαιτήσεων του, προκαλούσε την αποδόμησή τους.

Μήπως εξυπηρετούσε υπόγεια συμφέροντα τρίτων;

Μήπως η απόλυτη διαφάνεια τον ενοχλούσε;

Μήπως είναι ο κατεξοχήν διαδρομιστής πολιτικών γραφείων;

Μήπως ο σκοπός του, ως Δημοτικός Σύμβουλος, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η ενδοπαραταξιακή υπονόμευση αντί συναδελφική συνεργασία;

ΤΕΛΟΣ, ο κ. Καλός  παρουσίασε και εμφανή  δείγματα  απόκλισης από τις  βασικές αρχές και αξίες του (αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, δημοκρατικότητα, εγγύτητα στον πολίτη), όταν, μετά από εισηγητική πρωτοβουλία του στο Δημοτικό  Συμβούλιο, το μαγαζί  LOCAL υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί της οδού Ολύμπου στα ΑΛΩΝΙΑ, λειτούργησε κανονικά σε κατοικημένη περιοχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here