Ο χωρισμός σου είναι γεγονός;; 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πάρεις διαζύγιο.

0
539
Parents swear, and children suffer

«Θέλω διαζύγιο». Για να ξεστομίσεις μια τέτοια φράση σημαίνει ότι η υπομονή σου εξαντλήθηκε και όσες ευκαιρίες ήταν να δώσεις στον γάμο σου τις έδωσες.

Κανείς δεν αποφασίζει να παντρευτεί με δεδομένο πως κάποια στιγμή θα χωρίσει. Η εμπειρία όμως – και τα υψηλά στατιστικά – έχουν αποδείξει πως ένα ενδεχόμενο διαζύγιο είναι πάντα μέσα στη ζωή.

Eνας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται να είναι μία από τις βασικές αιτίες.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και enough is enough. Τέλος. Αυτό ήτανε και δεν πάει άλλο.

Πόσο εύκολο είναι όμως να φτάσεις στο σημείο να ζητήσεις διαζύγιο και να διαλύσεις το γάμο σου; Θέλει κότσια.

Δυστυχώς τα διαζύγια στις μέρες μας είναι κοινό φαινόμενο, αποτελώντας τη μοιραία κατάληξη πολλών γάμων. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, για να δώσει τέλος σε έναν γάμο.

Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ο αριθμός των διαζυγίων έχει πραγματικά εκτοξευθεί καθώς έχει φτάσει σύμφωνα με τους ειδικούς στο 34% και αναμένεται σύντομα να φτάσει το 50%.

Σύμφωνα με έρευνες, συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που ζητούν διαζύγιο και οι λόγοι που τις ωθούν μακριά από τον σύντροφό τους σχετίζονται με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.

Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο manual για να σε προετοιμάσει για το διαζύγιο, καθώς η εμπειρία κάθε ατόμου είναι μοναδική.

Αλλά πριν πας στον δικηγόρο, καλό θα ήταν να διαβάσεις τα 7 πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου πριν πάρεις διαζύγιο:

  1. Ξεκίνησε να δίνεις περισσότερο προσοχή στα οικονομικά σου

Το εισόδημα σου μειώνεται. Λογικό. Από δύο άτομα που ήσασταν μέσα στην οικογένεια, τώρα είσαι μόνη σου. Η διάλυση του γάμου επιφέρει συνήθως συντριπτικό οικονομικό πλήγμα στις γυναίκες.

Μάλιστα, μια ευρωπαϊκή έρευνα αποκάλυψε ότι, ενώ το εισόδημα των αντρών αυξήθηκε κατά 11 τοις εκατό μετά το διαζύγιο, το εισόδημα των γυναικών μειώθηκε κατά 17 τοις εκατό.

Για μερικές γυναίκες τα πράγματα είναι δύσκολα, επειδή πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά, να βρουν δουλειά (εάν δεν δουλεύουν), αλλά και να ξεπεράσουν την τραυματική εμπειρία του διαζυγίου. Ένα διαζύγιο επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά μιας γυναίκας.

  1. Κλείσε ραντεβού με έναν σύμβουλο γάμου

Το διαζύγιο είναι ένας μικρός θάνατος. Το να χάνεις τον πρώην σύζυγό σου, μαζί με όλη του την οικογένεια, μοιάζει λίγο με τον θάνατο. Χρειάζεσαι χρόνο να θρηνήσεις την απώλειά τους. Είναι επίσης ο συνδυασμός των δικηγόρων, των λογομαχιών και της ψυχικής εξουθένωσης.

Ένα διαζύγιο δεν είναι εύκολο και χρειάζεται χρόνος για να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να έρθουν σε μια σειρά. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη για την απόφασή σου. Καλό είναι να επισκεφθείς έναν σύμβουλο γάμου, ώστε να είσαι 100% σίγουρη πριν πας στον δικηγόρο.

  1. Ξεκίνα να γράφεις τα πάντα σε ένα χαρτί

Θα είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι λεπτομέρειες καθώς ένα διαζύγιο είναι αγχωτικό και φέρνει στρες και ψυχική εξουθένωση. Καλό είναι να σημειώνεις τα πάντα σε ένα τετράδιο. Σαν ένα ημερολόγιο. Ίσως να φανεί πολύ χρήσιμο σε μια πιθανή αντιδικία που μπορεί να έχεις με τον σύζυγό σου.

  1. Ανοιξε δικό σου λογαριασμό τραπέζης

Σε περίπτωση που έχεις κοινό λογαριασμό τραπέζης με τον σύζυγό σου, καλό είναι να ανοίξεις έναν δικό σου.

  1. Προετοιμάσου για τις ερωτήσεις των γύρω σου

Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι επειδή παίρνεις διαζύγιο. Να ξέρεις ότι οι ερωτήσεις θα είναι πολλές και εσύ πρέπει να αποφασίσεις την στάση που θα ακολουθήσεις. Η οικογένεια και οι φίλοι σου μπορεί να μην αντιδράσουν όπως περιμένεις.

  1. Ένας λογιστής είναι πολύ σημαντικός

Σε ένα διαζύγιο ένας λογιστής είναι εξίσου σημαντικός με έναν δικηγόρο. Αν δεν έχεις δικό σου λογιστή, ήρθε η ώρα να αποκτήσεις.

  1. Σκέψου πώς θα το ανακοινώσεις στα παιδιά σου και στους δικούς σου

Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για το καλό των παιδιών σου και για τον εαυτό σου. Μίλησε με τον σύζυγό σου και προσπάθησε να έχεις μια κοινή γραμμή μαζί του σχετικά με το πώς θα το ανακοινώσεις στα παιδιά. Τα παιδιά αντιδρούν πολύ αρνητικά σε τέτοιες καταστάσεις και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here