Ο Economist κατακεραυνώνει την Γερμανία για την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία!

0
447

Με ένα εκτενές αφιέρωμα, ο Economist κατακεραυνώνει την Γερμανία για την επιμονή της να πουλήσει τα υποβρύχια την Τουρκία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η ενέργεια θα θέσει σε κίνδυνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Στο άρθρο σημειώνονται λεπτομερώς οι κίνδυνοι από αυτή την ενέργεια της Γερμανίας, την οποία υπερασπίζεται εμμονικά η Ανγκέλα Μέρκελ.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθώς οι επιχειρησιακές ικανότητες των συγκεκριμένων υποβρυχίων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σαμποτάρουν ευρύτερες συνεργασίες στην περιοχή, όπως για παράδειγμα η υποθαλάσσια διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου.

Εξηγώντας μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο τα γερμανικά υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία προκειμένου να Καταστρέψουν ένα υποθαλάσσιο καλώδιο ή έναν αγωγό όπως ο East Med.

Το άρθρο όπως αναρτήθηκε στον Economist.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα η Γερμανία εμφανίζεται ως υποτιθέμενος εταίρος της Ελλάδας, που όμως παίρνει ανοιχτά το πλευρό της Τουρκίας θέτοντας την Ελλάδα σε μεγάλο κίνδυνο και ανατρέποντας την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την παράδοση των υποβρυχίων στην Τουρκία, ως ενέργεια εξαιρετικής σημασίας για το ΝΑΤΟ, αφού τα συγκεκριμένα υποβρύχια μπορεί να επιχειρήσουν αθόρυβα σε αντίθεση με τα ρωσικά τα οποία μονίμως παράγουν μία ποσότητα ήχου γεγονός που καθιστά δυνατό τον εντοπισμό τους.

Για τον Economist όμως αυτό είναι απλά μια δικαιολογία διότι η παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία συνιστά μεγαλύτερη απειλή από το πιθανό όφελος για την συμμαχία που μπορεί να επιφέρει. Και καθιστά την Ελλάδα έρμαιο των διαθέσεων της Τουρκίας λόγω της ανατροπής των στρατιωτικών ισορροπιών.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι ότι βλέπουμε ξένα μέσα να παίρνουν το μέρος της Ελλάδας με εμφανή ανησυχία για τις εξελίξεις, αλλά την Ελλάδα να σιωπά και να ανέχεται αυτά τα ολέθρια που γίνονται σε βάρος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here