Πάγωσε το Πανελλήνιο από την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

0
568

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε – σε γενικές γραμμές τουλάχιστον – τις εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, τους τρόπους μετάδοσης, και τις βασικές αρχές ατομικής προστασίας.

Η ανακοίνωση όμως του ΓΕΕΘΑ για τα χθεσινά γεγονότα στην Μητρόπολη Αθηνών, έκανε τους Έλληνες να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Αντίθετα λοιπόν με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με τον…Εθνικό Ύμνο! Αυτά διαβάζει ο κόσμος και παγώνει, γιατί δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Δηλαδή με την ίδια λογική θα πρέπει να καταργήθηκε η αλλαγή φρουράς, λόγω πανδημίας. Και γιατί όχι, να καταργήσουμε και τον ίδιο το στρατό για να μην συνωστίζονται οι στρατιώτες στα στρατόπεδα. Μα καλά δε ντρεπόμαστε λίγο;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το απαράδεκτο γεγονός με τη μη ανάκρουση του Εθνικού ‘Υμνου χθές κατά την δοξολογία για το νέο έτος στην Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου, ήταν απόρροια των μέτρων προστασίας για την πανδημία!

Οργή για την συμπεριφορά της κ. Σακελλαρόπουλου: Δεν ζύγωσε ούτε τον σταυρό!

Υ.Γ. ΓΕΕΘΑ: Στα μέτρα για τον κορωναϊό οφείλεται η μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροισθέντων…ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υ.Γ.1. Δηλαδή ο Εθνικός Ύμνος τράπηκε σε φυγή εμπρός στον κορωνοϊό;

-Δηλαδή στα μπουζούκια του Ρέμου στο κλειστό στούντιο με τους δεκάδες καλεσμένους δεν κολλάει;

-Δηλαδή στο σόου του Σκάι και του Σπύρου Παπαδόπουλου δεν κολλάει;

-Δηλαδή στην πλατεία Συντάγματος όπου επί εβδομάδες συνωστιζόταν χιλιάδες δεν κολλάει;

-Δηλαδή όταν η ίδια η μπάντα του στρατού έπαιζε επί μια ώρα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για την ΕΡΤ 3…δεν κολλάει;

Θα κολλούσε εάν έπαιζαν 2 λεπτά τον εθνικό μας ύμνο στην δοξολογία για το νέο έτος, στην Μητρόπολη Αθηνών;

Δεν κολλάει στην ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και τις φωτογραφίες αγκαλιά χωρίς μάσκες, αλλά κολλάει στον αγιασμό των υδάτων στις αχανείς παραλίες και τα λιμάνια της Ελλάδας;

Αυτό που εντέλει δεν κολλάει στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τα θλιβερά γεγονότα στην Μητρόπολη Αθηνών…είναι η Ντροπή!

Υ.Γ.2. Ούτε τον Εθνικό ύμνο δεν θέλησε να ακούσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Στην δοξολογία στην Μητρόπολη-Αφού κατέβασε τα όπλα του αγώνα του 1821 και εξαφάνισε την σημαία από το γραφείο τώρα καταργεί τον Διονύσιο Σολωμό.

Υ.Γ.3. Δείτε το βίντεο με την άφιξη και την αποχώρηση της προέδρου και ολόκληρη την δοξολογία. Στο τέλος η απίστευτη σκηνή με τον σταυρό.

Μετά από αυτές τις εικόνες έχει ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους πολίτες να αναρωτιούνται πιο μήνυμα ήθελε να περάσει η κυρία Σακελλαρόπουλου με την άρνηση της να πλησιάσει τον σταυρό, αλλά και να μην ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

Εάν η κυρία πρόεδρος δεν ήθελε να τηρήσει τα έθιμα της ημέρας, καλύτερα να μην πήγαινε καθόλου στην δοξολογία. Αυτή η εικόνα, είναι προσβλητική και άκρως υποκριτική.

Για του λόγου το ασφαλές, δείτε τις εικόνες και το βίντεο από την δοξολογία του 2020 με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Γραμμένου που έκανε την αρχική καταγγελία.

Ακολούθησε και οργισμένη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Ελληνικής Λύσης, που αναφέρει σκωπτικά «Για την προκλητική συμπεριφορά της ΠτΔ κ. Σακελλαρόπουλου».

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα την συμπεριφορά της Προέδρου κ. Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου στην σημερινή δοξολογία για το νέο έτος.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος προ της Δοξολογίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σεβάστηκε τα ιερά σύμβολα της Ορθόδοξης Πίστης μας.

Δυστυχώς η «αλλεργία» της κ. Προέδρου στα σύμβολα της Πίστης και του Έθνους δεν οφείλεται σε κάποια «παρενέργεια» του εμβολίου, αλλά είναι κανόνας της απαράδεκτης συμπεριφοράς της. Για άλλη μια φορά η Ελληνική Λύση δικαιώνεται διότι την έκρινε ακατάλληλη για το αξίωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here