Πάνος Σκουρλέτης: Η επιβίωση των ανθρώπων του πολιτισμού, των εργαζομένων, των ανέργων δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

0
357

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις 20/11/20, στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα: «Έλλειψη στρατηγικής και αντικοινωνική πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού»έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

Στην πρωτολογία του:

Επιτρέψτε μου μια αναφορά, μια και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πριν από λίγο την κατάθεση του φετινού Προϋπολογισμού. Ο δε Πρόεδρος της Βουλής, καθώς τον παραλάμβανε, είπε ότι είναι ένας επετειακός Προϋπολογισμός, διότι συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού Κράτους.

Φοβάμαι πάρα πολύ, ότι θα είναι ένας Προϋπολογισμός ο οποίος θα καταγάγει  ένα πανελλήνιο ρεκόρ που δεν έχει προηγούμενο. Θα πέσει έξω όσο κανένας προηγούμενος Προϋπολογισμός που κατατέθηκε σε αυτή τη Βουλή.

Με τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε, βρίθει ανεδαφικών προβλέψεων και με τη λογική που σας διέπει, για την οικονομία, για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τη φειδωλή αντιμετώπιση της κρίσης, με την προσπάθειά σας να κρατήσετε – όπως λέτε – «εφεδρείες» για μετά την πανδημία, φοβάμαι πάρα πολύ ότι αυτός ο Προϋπολογισμός θα είναι προάγγελος επόμενων μνημονιακών προϋπολογισμών. Αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα όλα αυτά να τα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες αναλυτικά στη Βουλή.

Η συνέχεια στο παρακάτω Βίντεο…

Στη δευτερολογία του:

Κυρία Υπουργέ, θα ήθελα να ξεκινήσω με μία αναφορά για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, διότι όπως καταλαβαίνετε δικαίως είναι ένα ζήτημα αντιπαράθεσης, το οποίο ξεπερνάει και τα όρια αυτής της συζήτησης, ξεπερνάει τα όρια της χώρας. Η διεθνής κοινότητα ασχολείται και δικαίως με αυτό.

Όμως, καταρχάς, επειδή είπατε με πολύ στόμφο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα γύρω από αυτό το θέμα, θα σας θυμίσω ότι τα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης το 75% του συνολικού έργου ολοκληρώθηκε.

Ότι δεν είχε γίνει τα τριάντα προηγούμενα! Έγινε το 97% των έργων πολιτικού μηχανικού, το 100% των σηράγγων, ενώ ξεκίνησε να επεκτείνεται και προς την Καλαμαριά. Ο ίδιος ο εργολάβος, τον Φεβρουάριο του 2020 επιβεβαιώνει ότι είναι εντός του χρονοδιαγράμματος.

Αυτό, λοιπόν, είναι μία πραγματικότητα, την οποία δεν μπορείτε να την καλύψετε. Το γνωρίζουν πρώτα από όλα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η συνέχεια στο παρακάτω Βίντεο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here