Πάνος Σκουρλέτης: Η καταστροφή στην Αττική, στο φόντο της κλιματικής κρίσης, απαιτεί σοβαρή προσέγγιση-Ερωτηματικά σε σχέση με την αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

0
285

Η κλιματική κρίση παραμένει και θα συνεχίσει να είναι παρούσα, απαιτώντας ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5», σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Αττική, η οποία έχει ήδη προκαλέσει οικολογική καταστροφή και εκτεταμένες ζημιές.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα κάνει πολιτική πάνω στα αποκαΐδια, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, ως προς την έκταση που έλαβε η πυρκαγιά και τις ζημιές που προκάλεσε και μάλιστα χωρίς την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, έσπευσε να χαρακτηρίσει αλαζονική την πρώτη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι ο μηχανισμός ήταν απόλυτα προετοιμασμένος.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε επίσης, ότι ο ολιστικός σχεδιασμός είναι αναγκαίος και στη βάση της πραγματικότητας ότι έχουν χτιστεί πόλεις μέσα σε πευκοδάση ή ότι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος περνούν μέσα από αυτά.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here