Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

0
472

Ένας εκ των πλέον έντιμων στο ΠΑΣΟΚ νικήθηκε τελικά από την Πανδημία. Ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου έσβησε σήμερα μετά από μεγάλη μάχη  με τον κορωνοϊό ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» από τις 26 Μαρτίου, έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στο «Μοιραίο» Πάρτι, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στο πολύ γνωστό στέκι της Κηφισιάς Blue Pine. Ήταν 78 ετών.

Γεννήθηκε στη Χάλκη Δωδεκανήσου την 1η Μαΐου 1942. Ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Διετέλεσε υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Είχε εκλεγεί βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υ.Γ. Τα συλλυπητήρια του πολιτικού χώρου για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού και βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός σπουδαίου γιατρού, εξέφρασαν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. Ο Αλέξης για τον Δημήτρη Κρεμαστινό: Υπηρέτησε με συνέπεια την Eπιστήμη, το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατική παράταξη.

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως είχε την τύχη να τον γνωρίσει από κοντά και να διακρίνει «το βάθος των γνώσεών του για την επιστήμη και τα ακαδημαϊκά ζητήματα, αλλά και την ειλικρινή του έγνοια για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στη σύζυγο του εκλιπόντος και τους δικούς του ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here