Πέθανε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ!

0
240

Ο άντρας που λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέληξε τελικά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τούμπα στις 30/09/2014, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο στις 10.10 το πρωί με ασθενοφόρο και στη συνέχεια με κινητή μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο άντρας έπαθε ανακοπή καρδιάς. «Ήρθε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο. Αν και έγινε προσπάθεια ανάνηψης (επί 40 λεπτά) ο άνθρωπος κατέληξε», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Όπως είπε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, στο www.protothema.gr οι διασώστες προσπάθησαν να κάνουν στον άτυχο 70χρονο καρδιοαναπνευστική ανάνηψη μπροστά από την τράπεζα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι, μη θέλοντας να ρισκάρουν άλλο, αποφάσισαν τη μεταφορά του με το ασθενοφόρο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» όπου συνέχισαν την ανάνηψη.

Μάλιστα όπως δήλωσε η κυρία Ματσικούδη, οι διασώστες συνέχισαν την ανάνηψη στον άτυχο ηλικιωμένο και στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος δεν είχε ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δήλωση για τον θάνατο 70χρονου πολίτη έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρης Σπυρόπουλος: «Κάθισε αμέσως για να μην περιμένει όρθιος και δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε».

Ερωτηθείς για τις συνθήκες του συμβάντος, ανέφερε ότι αμέσως μετά την είσοδό του σε κατάστημα της τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, ο 70χρονος κάθισε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών, προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην «ουρά».

Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Κανείς δεν τολμά ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τον θάνατο του συνταξιούχου σε κάποια απ’ τις ουρές του ΕΝΦΙΑ, που το τελευταίο διήμερο του Σεπτεμβρίου 2014 θύμισαν Κατοχικές ημέρες!

Είναι «λαϊκίστικο» θα πει κάποιος, είναι «φτηνή» προπαγάνδα να γίνεται «εκμετάλλευση» του ατυχούς(;) περιστατικού θα πει κάποιος άλλος. 

Άλλωστε όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πέρασαν το εν λόγω διήμερο σ’ αυτές τις «ουρές» δεν είναι στατιστικά τουλάχιστον περίεργη και η «απώλεια»!!

Ο αισχρότερος φόρος(;) που νομοθετήθηκε ποτέ, έκλεψε την «παράσταση» τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, ΕΚΛΕΨΕ μερικά εκατομμύρια ευρώ, γιατί έτσι απαιτούν οι «μνημονιακές δεσμεύσεις» προς τους «δανειστές».

Η ΚΛΟΠΗ, όταν είναι «κρατική», νομοθετείται, έστω κι αν δικαστικά καταδικάζεται, αφού κάποιο ΣΤΕ θα δικαιώσει εν τέλει το «έκτακτο μέτρο» δήμευσης (ο χαρακτηρισμός είναι του Παυλόπουλου).

Ένας θάνατος λοιπόν, που μπορεί να ήταν και τυχαίος!! Υπερβολές, θα πείτε!! Οι «θάνατοι» είναι περισσότεροι πρέπει να ξέρουν οι μαριονέτες που κυβερνούν.

Απλά αδυνατούν να καταλάβουν τι σημαίνει να είναι «στημένος» κάποιος που στερεί απ’ την οικογένειά του βασικά αγαθά, για να δώσει τα τελευταία του ευρώ στο νομοθέτη-νταβατζή που αποφασίζει ότι πρέπει να ζει για να πληρώνει, διαφορετικά δεν αξίζει να ζει.

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον χαζοχαρούμενο υπουργό που συνήθως προαναγγέλλει τις «δύσκολες» διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» ότι θα άντεχαν πάνω από ένα λεπτό σε κάποια απ’ τις χιλιάδες «ουρές».

Δεν αφορά κανέναν από αυτούς ο θάνατος ενός συνταξιούχου, η αυτοκτονία ενός ανέργου, η μετανάστευση ενός επιστήμονα, η αγωνία ενός οικογενειάρχη, το άγχος ενός φοιτητή!!

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ την Ελλάδα. Και μιλώντας για «Ελλάδα» αναφερόμαστε πρωτίστως στους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο έχουν να πληρώσουν τα ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι και οι μόνοι που μπορούν ν’ αγοράσουν κι αυτά που εκποιούνται ή δημεύονται από όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή κάποιο απ’ τους σχιζοφρενικούς φόρους που οι ίδιοι επιβάλλουν.

Όταν πριν 2-3 χρόνια άνοιξαν τα «Ενεχυροδανειστήρια» κάποιοι φωνάζαμε πως ζούμε ημέρες Κατοχής και χαρακτηριζόμασταν «γραφικοί».

Οι κάδοι σκουπιδιών με ρακοσυλλέκτες, οι «ουρές» στις διανομές ζαρζαβατικών και φρούτων και εσχάτως οι «ουρές» στα «τοκογλυφικά» καταστήματα, τις τράπεζες – που είναι τα μόνα που «σώζονται» στ’ αλήθεια αυτήν την περίοδο – αποδεικνύουν πως η χώρα βρίσκεται σε «ασύμμετρη απειλή».

Κι αυτή είναι δυστυχώς το πανάθλιο πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο που ΔΙΑΛΥΕΙ οριστικά την Ελλάδα!! 

Τα συμπεράσματα δικά σας……

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here