Πέντε Σπουδαία Ντοκιμαντέρ για να μην ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

0
425

Εν αναμονή της ιστορικής απόφασης του δικαστηρίου για την δική της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζουμε πέντε σπουδαία και χαρακτηριστικά ντοκιμαντέρ, για τον ρόλο και τα εγκλήματα που διέπραξε η Νεοναζιστική Οργάνωση.

Από το «Φασισμός Α.Ε.» του Άρη Χατζηστεφάνου, στο «Xρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» της Angelique Kourounis και από το «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης» του Στέλιου Κούλογλου, μέχρι το «The Cleaners» του Κωνσταντίνου Γεωργούση. Όταν το Σινεμά τίθεται στην υπηρεσία της ιστορικής καταγραφής και μνήμης.

Μια Δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του Ελληνικού Νεοναζιστικού Κόμματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα-που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα-αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here