Πανηγυρική αθώωση στην υπόθεση του Νηπιαγωγείου της Εκάλης!

0
482

Στις 28/6/2016, μετά δύο αναβολών δικασίμων λόγω αποχής των δικηγόρων, έγινε τελικά η δίκη των κατηγορούμενων Δημητρίου Αγγελίδη, διαχειριστή της διαδικτυακής εφημερίδας KIFISSIA PRESS, Θεοδώρας Καραχάλιου, νόμιμη εκπρόσωπος της εφημερίδας ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και του Ευστράτιου Ρότσκου πρώην Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονεών και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, στα κατ’ έκληση διώκομενα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και απλής δυσφήμησης δια του τύπου φερομένων ως τελεσθέντων στην υπόθεση του μηνυτή κ. Χρίστου Καραθανάση αναφορικά με τις δημοσιεύσεις που έγιναν στα εν λόγω μέσα ενημέρωσης περί την επιστολή που συνέταξε και απέστειλε ο μηνυτής ενόσω αυτός ήταν το 2014 πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου της Εκάλης.

Ο μηνυτής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά των εκπροσώπων της KIFISSIA PRESS και ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ καθώς και του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονεών και Κηδεμόνων του δήμου Κηφισιάς αιτούμενος τον ποινικό κολασμό τους γιατί ισχυρίστηκε ότι δια των δημοσιευμάτων και πράξεών τους οι κατηγορούμενοι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα των άρ.362-363 ΠΚ.

Τον κατηγορούμενο Δημήτριο Αγγελίδη εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δρ. Μαρίνος Παπαδόπουλος (LinkedIn:http://gr.linkedin.com/pub/marinos-papadopoulos/71/7a2/8bb).

Παρέστησαν στο ακροατήριο του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οι λοιποί κατηγορούμενοι μετά των δικηγόρων τους. 

Προ της δίκης, μηνυτής και κατηγορούμενοι έκαναν μια προσπάθεια συμβιβασμού. Η προσπάθεια κατέστη ατελέσφορη αφού ο μηνυτής παρόλο που έδειξε συγκαταβατικότητα στο συμβιβασμό εντούτοις ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου δήλωσε ότι «παρόλο που υπάρχει καλή διάθεση για να τα βρούμε εντούτοις εγώ επιθυμώ να γίνει η δίκη.» 

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε τουλάχιστον τρεις ώρες. Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του έκανε λόγο για απώλεια του μέτρου στην επιστολή που συνέταξε και απέστειλε ο μηνυτής ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου της Εκάλης.

Μίλησε για επιστολή με ατυχές περιεχόμενο που προκάλεσε αντιδράσεις στους παραλήπτες της και προκάλεσε περαιτέρω το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο.

Η σύνθεση των δικαστών του δικάζοντος δικαστηρίου δεν αποδέχθηκαν τους ισχυρισμούς του μηνυτή, αλλά αντίθετα αποδέχθηκαν τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ως προς την μη πλήρωση των στοιχείων της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης των πλημμελημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και απλής δυσφήμησης δια του τύπου τελουμένων.

Για τον κατηγορούμενο Δημήτριο Αγγελίδη το δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς που ανέπτυξε επ’ ακροατηρίω τόσο ως αυτοτελείς ισχυρισμούς όσο και ως ισχυρισμούς της ακροαματικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων ο Δρ. Μαρίνος Παπαδόπουλος.

Το δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση κατά πλειοψηφία του Δημητρίου Αγγελίδη και της Θεοδώρας Καραχάλιου για τα πλημμελήμματα που κατηγορούνταν ενώ αποφάσισε ότι ο τρίτος των κατηγορουμένων είναι ένοχος εξύβρισης. Ο Ευστράτιος Ρότσκος άσκησε έφεση και αναμένεται να έχει συνέχεια στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία σε δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας για το πλημμέλημα που κρίθηκε ένοχος.

Η προσφυγή του μηνυτή στη Δικαιοσύνη κατέληξε σε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στο οποίο πίστευε ότι θα προκύψει. Η επιμονή του να δικάσει δεν τον δικαίωσε. «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά» (Μένανδρος, 4ο αι. π.Χ.).

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here