Παρέμβαση του Διεθνούς Δικτύου κατά της Διαφθοράς για την κλήση της Ελένης Τουλουπάκη.

0
300

Διώκονται δημοσιογράφοι και Εισαγγελείς ενώ η Ελλάδα έκανε ελάχιστα για να λογοδοτήσει η Novartis…

Με παρέμβασή του το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP), στηλιτεύει μέσω σχετικού δημοσιεύματος, τις εξελίξεις στην υπόθεση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, σε συνέχεια των εκδικητικών διώξεων, σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την υπόθεση μετά τις εκλογές του 2019 αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι έκτοτε «πάγωσε» η υπόθεση στην Ελλάδα, όχι όμως και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η Novartis κλήθηκε το 2020 να πληρώσει 347 εκατομμύρια δολάρια για παραβιάσεις του Νόμου περί Διαφθοράς στο εξωτερικό, στον οποίο αναγνώρισε ότι έκανε παράνομες πληρωμές σε Έλληνες παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και αξιωματούχους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα…«Ελλάδα έκανε λίγα για να λογοδοτήσει η εταιρεία και να βρει τους αποδέκτες των δωροδοκιών. Αντίθετα, η Τουλουπάκη ήταν μαζί με πολλά άλλα άτομα κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας, παράλειψη καθήκοντος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προσπαθούσε να εμπλέξει πολιτικούς στην υπόθεση δωροδοκίας της Novartis».

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις κλήσεις των δημοσιογράφων Παπαδάκου-Βαξεβάνη, γεγονός που όπως αναφέρει το δημοσίευμα πυροδότησε ισχυρή αντίδραση από οργανώσεις που υπερασπίζονται τους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα, το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) αναφέρθηκε και σε όσα αποκάλυψε το Documentonews.gr αναφορικά με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» που βρέθηκαν τόσο στον λογαριασμό του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και στου Δημήτρη Αβραμόπουλου, των οποίων οι φάκελοι για την υπόθεση Novartis αρχειοθετήθηκαν.

To OCCRP, μάλιστα γράφει ότι:

«Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, μέλος της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, προειδοποίησε σε μια σειρά tweets ότι η απόφαση να συρθεί η Τουλουπάκη στα δικαστήρια μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here