Παραδόθηκε στις αρχές στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου!

0
192

Συνελήφθη ο συγκατηγορούμενος και συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλης Ζολώτας.

Συνελήφθη στην Αθήνα, αφού παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Εισαγγελία Εφετών, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας ο οποίος κατηγορείται στην Κύπρο μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο για χρηματισμό του Κύπριου τ. κεντρικού τραπεζίτη Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Σε βάρος του Ζολώτα, ο οποίος εμφανίζεται σύμφωνα με τους Κύπριους ως αχυράνθρωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, αφού φέρεται να χρημάτισε τον Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ κατόπιν εντολής του ώστε να μπορέσει να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών επειδή δεν παρουσιάστηκε στην Κύπρο στα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να δικαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζολώτας, τον οποίο ο Βγενόπουλος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει παρά μόνο έχει συναντήσει κάποια στιγμή σε συγκέντρωση μετόχων του Παναθηναϊκού, εμφανίζεται ως συνεταίρος του σε διάφορες εταιρίες, ενώ η εταιρία του Focus έχει δανειοδοτηθεί από τη Λαϊκή Τράπεζα, συμφερόντων Βγενόπουλου με περίπου 700 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν επεστράφησαν ποτέ.

Οι Κύπριοι πάντως θεωρούν ότι η σύλληψη του Μιχάλη Ζολώτα είναι εξαιρετικά σημαντική για την υπόθεση, αφού εκτιμούν ότι σταδιακά θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης χρηματισμού του Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Εξ ου και από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά οφείλει να είναι προσεκτική και να μην επιστρέψει νομικισμούς που μπορεί να οδηγήσουν για μια ακόμη φορά στην εξαφάνιση ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις του Βγενόπουλου. 

Εξάλλου, οι κυπριακές Αρχές αναμένουν σήμερα κιόλας επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά, ώστε το συντομότερο δυνατόν – ακόμη και αύριο – να στείλουν στην Αθήνα κλιμάκιο αστυνομικών ώστε να συνεννοηθεί και να παραλάβει τον υπόδικο εφοπλιστή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here