Παραιτήθηκε ο Aντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά το σκάνδαλο με την κοκαΐνη.

0
484

Παραιτήθηκε ο στενός φίλος της Σακελλαροπούλου-Τι ήθελαν οι ανήλικοι αλλοδαποί μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του;

Υπέβαλε την παραίτησή του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου, μετά το αδιανόητο σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου αναφέρει ότι παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του ΣτΕ για την για την προάσπιση του κύρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχεται της κατηγορίες που του αποδίδονται για κατοχή κοκαΐνης.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ και αναστάτωση στον δικαστικό κόσμο της χώρας, καθώς ο τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του Ευστρατίου στην Ηλιούπολη, υποστηρίζουν ότι εκείνος του προμήθευσε την κοκαΐνη.

Στο τμήμα κλήθηκε και ο Παναγιώτης-Κίμων Ευστρατίου, ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει, ενώ μετά από επικοινωνία των αστυνομικών με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, δόθηκε εντολή να γίνει έλεγχος στο σπίτι του ανώτατου δικαστικού,  στενού φίλου της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και φερόμενου ως συντρόφου της τέως προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρπ.

Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν συνελήφθη καθώς ισχύει ακαταδίωκτο και ακολουθείται άλλη διαδικασία λόγω της ιδιότητάς του για τους δικαστικούς, ωστόσο, ως τώρα αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση.

Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, καθώς ο 66χρονος δικαστικός είχε επιλεχθεί από το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση του αντιπροέδρου του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή καταβλήθηκαν προσπάθειες να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεση με τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό…

Υ.Γ. Χυδαία επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου με τον ανώτατο δικαστικό.

Φοβούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις αναφορικά με κυβερνητικές επιλογές…

Τις τελευταίες ώρες επιχειρείται μία πρωτοφανής απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου στο οποίο πρωταγωνιστεί ανώτατος δικαστικός λειτουργός, από τις αποφάσεις του οποίου καθορίζονται οι τύχες εκατομμυρίων Ελλήνων.

Μιλάμε για την υπόθεση με τους τρεις νεαρούς-ερευνάται η ακριβής ηλικία τους-οι οποίοι φέρονται να διατηρούσαν στενές προσωπικές σχέσεις με τον δικαστή, ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τους προμήθευε με σκληρά ναρκωτικά.

Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν κάποιους να προσπαθούν να υποβιβάσουν την κατηγορία σε πλημμεληματική, προκειμένου ο δικαστής να πέσει στα «μαλακά».

Ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν έχει λάβει πειθαρχικά μέτρα.

Εξαιρετικά ύποπτη είναι και η απόλυτη συγκάλυψη της ταυτότητας και ειδικά της ηλικίας των νεαρών οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα έχει ήδη λάβει και Eυρωπαϊκές διαστάσεις, ενώ άλλοι ανώτατη δικαστικός που συνδέεται προσωπικά με τον συγκεκριμένο δικαστή, προσπαθεί να διαστρέβλωση την πραγματικότητα προκειμένου να διατηρήσει τις στενές σχέσεις που διατηρεί με την κυβέρνηση. Τόσο στενές που έχουν οδηγήσει στην επιλογή της – σκανδαλώδη για πολλούς – σε θέση ύψιστης θεσμικής σημασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here