Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού-Τι αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου

0
226

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή 05/08/22 ο Γ.Γ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Γρηγόρης Δημητριάδης: Πως έφτασε στο σημείο της παραίτησης - ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι “ηλεκτρικές καρέκλες” για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο».

Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν: «Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

Η παραίτηση έγινε γνωστή με μια λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Υ.Γ. Τσίπρας: Ομολογία ενοχής της κυβέρνησης η παραίτηση Δημητριάδη- Επιβεβαιώνει τις ευθύνες Μητσοτάκη.

Για ομολογία ενοχής κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την ηχηρή παραίτηση  του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη τονίζοντας πως η παραίτηση «δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here