Παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

0
258

Λόγω λάθος χειρισμών στην υπόθεση των υποκλοπών παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων | Πολιτική Ειδήσεις

Οι λαθεμένοι χειρισμοί στην υπόθεση των υποκλοπών οδήγησαν στην έξοδο τον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Όπως γίνεται γνωστό, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επί-συνδέσεων.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του ο γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων πως ο κ. Δημητριάδης «Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές».

Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο.

Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν: «Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η Kυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here