ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αλέξη Τσίπρα στην Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Πανδημία CoVID-19-Πώς φτάσαμε έως εδώ; Η επόμενη μέρα για τη χώρα μας».

0
441

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις παρεμβάσεις του στη διαδικτυακή εκδήλωση. Έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» και «εγκληματικά λάθη», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «ερασιτεχνισμό και ιδεοληψία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεσα και συνολικά, για άνοιγμα των ιδιωτικών κλινικών σε περιστατικά Covid-19 για να υπάρξει αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος, για συνταγογράφηση και μαζικότητα των τεστ, για διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποίησαν το «avgi.gr», η «Αυγή» και το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 105», συμμετείχαν:

Ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, η Καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, η ειδικός Κοινωνικής Ιατρικής, επιδημιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης ΑΠΘ, Μάγδα Γαβανά, ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και υπεύθυνος της Μονάδας CoViD-19 νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γιάννης Καλομενίδης, ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ, διευθυντής του ΚΕΠΥ, Αλέξης Μπένος, ο καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόνη Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης μετά τις τοποθετήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε πως καταλήγει ακόμα περισσότερο στη διαπίστωση ότι «η ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας στη χώρα μας – μέσα σε έναν μήνα είχαμε τέσσερις φορές περισσότερους θανάτους απ’ ότι στους 7 πρώτους μήνες της πανδημίας – δεν ήταν αναπόφευκτη, μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει».

Εκτίμησε ότι «όλο αυτό συνέβη επειδή υπήρξε ένας εφησυχασμός, που βεβαίως αφορά τους πάντες, αλλά τον τόνο τον δίνουν αυτοί που διαχειρίστηκαν με απόλυτα επικοινωνιακό τρόπο την πρώτη φάση της πανδημίας, που ήταν επιτυχής και όλοι το είπαμε αυτό».

Πρόσθεσε ότι το διαχειρίστηκαν «με έλλειψη σχεδίου και με το μυαλό τους μονάχα στην επικοινωνία και τη σκοπιμότητα αξιοποίησης αυτής της εξέλιξης, το διαχειρίστηκαν με έναν ερασιτεχνισμό και μια ιδεοληψία».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here