ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για αυτά τα παιδιά που ύψωσαν την Ελληνική σημαία και μας γέμισαν ελπίδα για το μέλλον.

0
403

Είναι  Έλληνες και είναι οι παγκόσμιοι ολυμπιονίκες ρομποτικής 2019!

Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, προσδοκούμε τη στιγμή της ενηλικίωσης, τη στιγμή που θα αρχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο. Και όμως, χιλιάδες παιδιά, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας φέρνουν το αύριο στο σήμερα, αλλάζουν ήδη τον κόσμο.

Μέσα στις τάξεις των σχολείων, παθιάζονται, οραματίζονται, πειραματίζονται, αναπτύσσουν στρατηγική σκέψη, πειθαρχούν, δημιουργούν, κάνουν τα σχέδια πράξη στα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Μια εμπειρία που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και δρουν, τα στρέφει προς τη διαρκή αναζήτηση και επίτευξη μιας ευζωίας που συνδέεται με την ανάπτυξη και την εξέλιξη, έχοντας όμως πάντα τον άνθρωπο στο κέντρο της. Το μέλλον έχει ήδη αρχίσει και το βλέπουμε στα πρόσωπα όλων αυτών των παιδιών.

Στα πρόσωπα των μαθητών που τα εκπροσώπησαν και έγιναν οι παγκόσμιοι ολυμπιονίκες ρομποτικής 2019, σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, μας γέμισαν υπερηφάνεια και αισιοδοξία βάζοντας την χώρα μας δυναμικά στον χάρτη της ρομποτικής και της επόμενης μέρας της τεχνολογίας.

Τα παιδιά θαύματα, οι αληθινοί ήρωες της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα…Real Robokids σάρωσαν τα βραβεία στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία και έφεραν την Ελλάδα – απρόσμενα για τις υπόλοιπες 73 χώρες – στην κορυφή κερδίζοντας μαζί με την Ρωσία τα περισσότερα μετάλλια σε σύνολο 423 ομάδων!

Όταν ρωτήσει κάποιος την Εύα Λαμπροπούλου – από την ομάδα Smartbirds με μαθήτριες Γυμνασίου της Πάτρας που πήραν ασημένιο μετάλλιο – ποιες πέντε λέξεις περιγράφουν καλύτερα τη σχέση της με την ρομποτική απαντά: «Πάθος, Φαντασία, Πειθαρχία, Όνειρα, Υπομονή».

Ένας κόσμος καλύτερος για όλους μπορεί να έλθει και μέσα από τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM, που αποτελούν τον στόχο της στρατηγικής συνεργασίας της COSMOTE με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas.

Ένα ντοκιμαντέρ για τα πραγματικά Robokids

Την πορεία και την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ολυμπιάδα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καταγράφει το ντοκιμαντέρ «The Real Robokids», που ετοιμάζει η COSMΟΤΕ και το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου στο YouTube κανάλι της.

Οι κάμερες καταγράφουν την προετοιμασία, την αγωνία, τη στιγμή που γεννιέται μια ιδέα, την ώρα που αυτή γίνεται πράξη και φυσικά την παρουσία των παιδιών στην Ολυμπιάδα και τον θρίαμβό τους.

Βλέπουμε πως διαμορφώνεται όχι μόνο το μέλλον μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και οι χαρακτήρες, η προσήλωση, η επιμονή και διαρκής εξέλιξη των παιδιών.

«Θα το αλλάξεις. Θα το ξαναλλάξεις. Και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ», λέει στην κάμερα με μια γαλήνια δύναμη ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην παγκόσμια Ολυμπιάδα.

Αληθινοί ήρωες.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here