Περιφορά και συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς την Μεγάλη Παρασκευή 9.45μμ.

0
284

Τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά από 30 χρόνια και με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των επιταφίων των Ιερών Ναών – Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς – στο σημείο κατατεθέν της Κηφισιάς, την Πλατεία Πλατάνου.

Εκεί θα συναντηθούν (9.45 μμ) οι επιτάφιοι και θα ψάλλουν κληρικοί και λαϊκοί δέηση υπέρ της ειρήνης ενώ στην συνέχεια ο κάθε επιτάφιος θα ακολουθήσει την πένθιμη πορεία προς την ενορία του.

Το «έθιμο» της συνάντηση των επιταφίων που αναβιώνει έπειτα από 30 χρόνια αναμένεται να συγκινήσει τους πιστούς.

Η κοινή συνάντηση των Επιταφίων ήταν προσωπική επιθυμία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη αλλά και πρόταση πολλών Κηφισιωτών, λόγω των ειδικών συνθηκών που βρίσκεται η πατρίδα μας.

Υ.Γ. Τα συγχαρητήρια μας στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο και τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο για την πρωτοβουλία αυτή που μας γυρίζει στην άλλοτε πανέμορφη ΚΗΦΙΣΙΑ.

Επιστροφή στις ρίζες μας….συγκίνηση για τους παλιούς Κηφισιώτες και προσμονή για τους νεότερους. Το 1987 ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι επιτάφιοι στην Πλατεία Πλατάνου!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here