Πιθανή η Αμερικανική Εμπλοκή στην βύθιση της Ρωσικής Ναυαρχίδας Moskva.

0
256

Η Ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το Καταδρομικό Moskva ενδέχεται να βυθίστηκε με Αμερικανική εμπλοκή!

Moskva: Πιθανή η αμερικανική εμπλοκή στην βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας

Στρατιωτικός ειδικός αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του θεωρεί ότι η βύθιση του Καταδρομικού ήταν συντονισμένη ενέργεια στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι ΗΠΑ.

Χρονολογία γεγονότων:

13 Απριλίου 2022

«Οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερες πληροφορίες, καθώς και βαριά όπλα»-Πεντάγωνο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν drones Switchblade 600 καμικάζι στην Ουκρανία»-Μέσα Ενημέρωσης.

14 Απριλίου 2022

0:30 – «Το καταδρομικό Moskva υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από χτύπημα από το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Neptune»-Ουκρανικά ΜΜΕ.

9:00 «Ξέσπασε φωτιά στο καταδρομικό με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν τα πυρομαχικά. Η ομάδα εκκενώθηκε»-Ρωσικά ΜΜΕ.

13:00 «Η φωτιά έχει εντοπιστεί. Το καταδρομικό επιπλέει-ρυμουλκείται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης!-Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

17:00 Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Κίρμπι επιβεβαίωσε ότι το καταδρομικό Moskva επιπλέει και κινείται με δική του ισχύ στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Moskva: Πιθανή η αμερικανική εμπλοκή στην βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας

22:50 Βυθίστηκε το καταδρομικό «Moskva»-Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

23:55 «Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο καταδρομικό» Moskva «στη Μαύρη Θάλασσα, εθεάθησαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με κλειστούς αναμεταδότες» και Bayraktar UAV-media.

Ειδικός αναλυτής συμπληρώνει:

Το DBK «Neptune» είναι ένα σύγχρονο ουκρανικό παράκτιο πυραυλικό σύστημα. Η καθοδήγηση πυραύλων πραγματοποιείται είτε από το δικό του ραντάρ είτε από το GPS.

Σε περιπτώσεις χρήσης ραντάρ, το συγκρότημα θα είχε εντοπιστεί και καταστραφεί αμέσως. Ο προσδιορισμός στόχου μέσω GPS δεν είναι δυνατός λόγω της λειτουργίας του RF EW. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι 2 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ-τα AWACS και EW, τα οποία συνδέονταν με το σύμπλεγμα του Ποσειδώνα.

Μάλλον επρόκειτο για ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων RQ-4 Global Hawk-συχνός «φιλοξενούμενος» στη Μαύρη Θάλασσα.

Αν υποθέσουμε ότι όλα τα συστήματα του καταδρομικού λειτουργούσαν σωστά και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία από τα μέσα ενημέρωσης, μπορεί να υποτεθεί ότι χρησιμοποιήθηκε η πολυδιαφημισμένη τακτική των ΗΠΑ-το Swarm of Drone!

Τα US AWACS έκαναν καταδειξη στόχων στο συγκρότημα Poseidon, ο ηλεκτρονικός πόλεμος των ΗΠΑ παρενέβη στα συστήματα του «Μόσχα», δίνοντας δόλωμα.

Χρησιμοποιήθηκαν drones Kamikaze Switchblade 600 και UAV Bayraktar για να εκτραπεί η προσοχή.

Η ομάδα του καταδρομικού ήταν έτοιμη για τέτοιες καταστάσεις-οι ψευδείς στόχοι εντοπίστηκαν σαφώς, η πυραυλική επίθεση του Neptune DBK αποκρούστηκε από το σύστημα S-300F. Τα drones Kamikaze εξαλείφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας AK-630 και Osa-M2.

Σε συνθήκες ηλεκτρονικής παρεμβολής, μαζικής επιδρομής UAV και πυραύλων DBK, προέκυψε η κατάσταση μιας «επίθεσης DoS», όταν ο αριθμός των στόχων είναι δυσανάλογα μεγαλύτερος από την ικανότητα του καταδρομικού να αποκρούει απειλές.

Ένα θανατηφόρο χτύπημα στο φορτίο πυρομαχικών θα μπορούσε να προέλθει από το UAV Bayraktar TB-2, μεταμφιεσμένο σε ψευδή στόχο, δεδομένης της χαμηλής ταχύτητας και του σχεδιασμού του. Προκαλώντας ένα μικρό έστω χτύπημα στα πυρομαχικά των βλημάτων Vulkan, σημειώθηκε πυρκαγιά και έκρηξη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κολακευτικές δηλώσεις του Πενταγώνου ότι το καταδρομικό πηγαίνει στη Σεβαστούπολη με δική του πρόωση, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να μην το εκμεταλλευτούν!

Τα πυρομαχικά των Vulkan όμως ήταν ανέπαφα, εξάλλου θα είχαν βυθίσει το πλοίο αμέσως.

Πηγή: Clinker C.M.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here