Πιστός στον «Σχεδιασμό» του ο Ερντογάν: Με νέα επέκταση της παράνομης navtex, διατηρεί το Oruc Reis στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

0
524

Πιστός στο «Σχεδιασμό» του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ  Ερντογάν και η Άγκυρα εξέδωσαν νέα επέκταση της navtex που διατηρεί το Oruc Reis στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα έως τις 20 Νοεμβρίου!…

Η περιοχή που δεσμεύει είναι 16 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο και 50 από το Καστελόριζο. Η ανανέωση έρχεται 24 ώρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι διάλυσε τις  ψευδαισθήσεις όσων ΜΜΕ πίστεψαν σε αναβίωση της «Διπλωματίας  των Σεισμών».

Η νέα NAVTEX προβλέπει σεισμικές έρευνες σε μια περιοχή που εκτείνεται νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Ερντογάν δεν κάθεται ήσυχα: Περικυκλώνει την Κύπρο, πιέζει την Ελλάδα, φρεσκάρει τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Τουρκικός σχεδιασμός για εξάπλωση της «Γαλάζιας Πατρίδας» προχωρά έχοντας ως βασικό εργαλείο τον αιφνιδιασμό ενώ ταυτόχρονα γίνονται κινήσεις εδραίωσης της παρουσίας της κατοχικής δύναμης.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η Άγκυρα επιδιώκει την επιβολή τετελεσμένων με στόχο να καθορίσει την ατζέντα μελλοντικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη μετά το σεισμό. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία.

Σε ότι αφορά τις δράσεις της Άγκυρας στην Ελληνική θαλάσσια περιοχή, το επόμενο βήμα είναι η αποστολή γεωτρύπανου. Μια τέτοια κίνηση, μάλλον δεν αναμένεται σύντομα, καθώς είναι σαφές πως θα συνιστά κορύφωση των προκλήσεων και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Την ίδια ώρα, προ δεκαημέρου η κατοχική δύναμη έχει προχωρήσει μονομερώς και παράνομα, στην επέκταση της περιοχής έρευνας και διάσωσης. Με βάση τουρκικό χάρτη, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι καλύπτει μια περιοχή που αρχίζει από το Αιγαίο, περιλαμβάνει «τα όρια» του Τουρκολιβυκού μνημονίου και τη μέση γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Αν έχεις νύχια να ξυστείς…

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα πηγαινοέρχεται το «Oruc Reis» στις Ελληνικές θάλασσες. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν πρόκειται να εμποδίσει τα Τουρκικά πλοία να αλωνίζουν. Ούτε κυρώσεις, ούτε μέτρα, ούτε συμπαράσταση από εταίρους και συμμάχους πρέπει να περιμένουμε.

Οι δικές μας ενέργειες και ΜΟΝΟ, μπορεί να προκαλέσουν εξελίξεις και να αλλάξουν την τακτική της Τουρκίας.

Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια…του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here