Πλήρης Αναλγησία από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως – Χαντακώνει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες για να διορίσει «γαλάζια παιδιά».

0
453

Μπορεί να χάσουν 1-2 χρόνια και να χαντακωθούν χιλιάδες παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, επειδή οι Μητσοτάκηδες «δεν προλαβαίνουν» να καλύψουν τις θέσεις ειδικών όπως προλάβαινε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Βλέπεις οι δήθεν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» δεν έχουν ιδέα τι κάνουν, εκτός από το να ακυρώνουν τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, που έχουν μελετηθεί για να καλυφθούν όλα τα σχολεία.

Όμως θα προλάβουν άνετα να διορίσουν 1500 γαλάζιους ειδικούς φρουρούς χωρίς εξετάσεις και 440 ακόμα γαλάζια παιδιά στην προεδρία της Κυβέρνησης, με αυξήσεις μισθών κατά 30% !!

Πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ τους οποίους και διαβεβαίωνε πως οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δρομολογούνται κανονικά. Άλλωστε και το μότο της νέας κυβέρνησης είναι «επιστροφή στην κανονικότητα».

Σήμερα, η κυρία Κεραμέως μιλώντας στο Open TV άρχισε να τα «γυρίζει» όσον αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, επισημαίνοντας πως το ζήτημα θα «πάει πίσω» αφού όπως είπε δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τα κενά μέχρι τον Σεπτέμβρη.

«Έχουμε κύριο μέλημα δύο βασικά πράγματα. Βιβλία κι εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια, είναι στη θέση τους, στα Λύκεια θα είναι την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Προκήρυξη για αναπληρωτές καθηγητές, δεν έχει γίνει: Πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τα κενά και βάσει χαρτογράφησης θα καλύψουμε τα κενά. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Για τους καθηγητές ειδικής αγωγής έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη δυστυχώς, αλλά, εν μέσω χρονιάς»…..ήταν μερικά από τα λόγια της κυρίας Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από τη συνάντηση που είχε η κυρία Κεραμέως με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, 500 εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν φέτος για πρώτη φορά τα χαρτιά τους για την ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας επειδή, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

Πηγή: netakias.com

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας,  εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here