Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό.

0
375

Η παραίτηση δικαστικού λειτουργού που δεν κατονομάζει, αλλά απλά περιγράφει το πόθεν έσχες της παραβίασης απορρήτου διασκέψεων δικαστηρίου ή την πηγή εκ της οποίας εκπορεύονται τα καίρια πλήγματα στο κύρος της δικαστικής εξουσίας.

Μπορεί να ερμηνευτεί ως ύστατη προσπάθεια διάσωσης ατομικών αξιών και γοήτρου του παραιτηθέντος δικαστικού λειτουργού από την κατά σύστημα βαλλόμενη και τρωθείσα δικαστική ανεξαρτησία και τα νομοθετημένα λειτουργικά στεγανά της.

Είναι λυπηρό να παραιτείται δικαστικός λειτουργός, πολλώ δε μάλλον ο Πρόεδρος του ΣτΕ, μετά πολύχρονη καριέρα κυρίως διότι η παραίτηση του ως γεγονός συνιστά ομολογία ποταμού αιτιών αρρυθμίας ή δυσλειτουργίας του ΣτΕ, οι οποίες, μάλιστα, δεν άρθηκαν κατά το χρονικό διάστημα της προεδρίας του από τον παραιτηθέντα.

Υ.Γ. Το περιεχόμενο της δήλωσης παραίτησης του Προέδρου του ΣτΕ, μου έφερε στο νου, ότι η εν λόγω παραίτησης δεν μοιάζει ως τέτοια που αναπαριστά ή περιγράφει την πραγματικότητα πίσω από αυτή την πράξη, ούτε βέβαια μπορεί να εκληφθεί ως καθρέπτης της πραγματικότητας στο ΣτΕ.

Μοιάζει περισσότερο σαν μια δήλωση με ενδιαφέρον σχετικό με την ανάλυση του χαρακτήρα και των κινήτρων του συντάκτη της. 

Είναι μια δήλωση παραίτησης που βρίθει υποκειμενισμού. Βλέπε τον πίνακα του Rene Magritte La Reproduction interdite (Not to be Reproduced), 1937 (Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam). 

Το περιεχόμενο της δήλωσης καλά κριμένου μετ' επικλήσεως στοιχείων, αντικειμενικά, νομοτελειακά και συνταγματικά ορθών.

Υ.Γ.1. Ανακοίνωση ΒΟΜΒΑ δικαστών εναντίον του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΤΕ Σακελλαρίου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here