Ποιες Διερευνητικές και κουραφέξαλα: Η κατοχική Τουρκία περιπαίζει και την Αθήνα και τη Λευκωσία…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
450

Η Ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε να λάβει μέρος στις λεγόμενες διευρυμένες επαφές, που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη, και ενώ η κατοχική Τουρκία υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι καταθέτει τα πάντα στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Και ειδικά το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, μία ενέργεια που θα αφήσει ανυπεράσπιστους χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Και θα παραβιάσει την ελληνική κυριαρχία, θέτοντας σε κίνδυνο όλη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωσαν ότι ΔΕΝ πρόκειται να πέσουν στην Τουρκική παγίδα και αρνούνται κάθετα και οριζόντια να εισέλθουν σε διάλογο που θα θέσει σε κίνδυνο την ελληνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι απόλυτος και δείχνει ότι δεν θα υποχωρήσει, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους απαράδεκτους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Και δεν πρέπει να υποχωρήσει ούτε μισό πόντο για ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία της χώρας.

Άλλωστε, έχει τη βοήθεια της Αμερικανικής κυβέρνησης, που εκφράστηκε με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Χαιρετίζουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, «τις αναφορές ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες για διερευνητικές συνομιλίες για θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης».

Η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Η Αμερική, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, και σε αυτό ειδικά το θέμα, καταθέτει τη θέση της ότι οι διερευνητικές αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες. Ούτε αποστρατικοποίηση νησιών, ούτε τίποτα άλλο.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα και την Κύπρο δίνεται μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι πρέπει στους Ευρωπαίους εταίρους. Είναι αναξιόπιστοι, συμφεροντολόγοι και υποστηρίζουν ανοικτά την Τουρκία.

Με την ανάληψη της εξουσίας στην Αμερική από τον Τζον Μπάιντεν, ίσως αλλάξουν και κάποια πράγματα στην Ευρώπη. Τι είχαν πει οι Γερμανοί; Ότι περιμένουν να συνεννοηθούν με τους Αμερικανούς για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατοχική Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός είπε μερικές σοβαρές κουβέντες στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here