Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε ο Τραμπ στον Ερντογάν; Φοβερές οι αποκαλύψεις του Τζον Μπόλτον.

0
443

Στο βιβλίο του με τίτλο «The Room Where It Happened»,  ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον περιγράφει διάφορα επεισόδια όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την προθυμία του να σταματήσει έρευνες για «εγκληματικές πράξεις» ξένων χωρών και ξένων ηγετών.

Μερικές σελίδες του βιβλίου διέρρευσαν στις εφημερίδες New York Times, Washington Post και Wall Street Journal.

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι η Τουρκία και ανάμεσα σε αυτούς τους ηγέτες, στους οποίους έκανε χάρες ο κ. Τραμπ, είναι ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν. «Στην πραγματικότητα», γράφει, ήταν πρόθυμος να σταματήσει δικαστικές υποθέσεις, «για να προσφέρει προσωπικές εύνοιες σε δικτάτορες που του άρεσαν».

Ο κ. Μπόλτον αναφέρει  συγκεκριμένα υποθέσεις που αφορούσαν μεγάλες εταιρείες στην Κίνα και την Τουρκία, όπως σημειώνει η εφημερίδα New York Times, που κάνει την αποκάλυψη.

«Το μοτίβο έμοιαζε με παρεμπόδιση της δικαιοσύνης ως τρόπο ζωής, τον οποίο δεν μπορούσαμε να δεχτούμε», γράφει ο κ. Μπόλτον, προσθέτοντας ότι ανέφερε τις ανησυχίες του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ.

Ο κ. Μπόλτον, ωστόσο, δεν είχε τίποτα άλλο παρά περιφρόνηση για τους Δημοκρατικούς, που κατηγόρησαν τον κ. Τραμπ, λέγοντας ότι ακολούθησαν «κακή πρακτική», περιορίζοντας την έρευνά τους στο ζήτημα της Ουκρανίας και προχωρώντας πολύ γρήγορα για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here