Ποιοι Έλληνες Ευρωβουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημιώσεις;;

0
248

Δεν ψήφισαν στην Ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις! Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών.

ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

– ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
– ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
– ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
– ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ
– ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
– ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
– ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
– ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ
– ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΡΥΛΑΚΗΣ

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο κ. Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.

Η πρόταση του κ. Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

Στη συνέχεια ο κ. Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή.

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του κ. Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.

Επίσης, στις 01/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

Απολαύστε την απάντηση ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ευρωβουλευτών στις 15/10/2014……

Με αφορμή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Νότη Μαριά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, από το γραφείο των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έγινε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάποιοι, ευρισκόμενοι σε προφανή σύγχυση έχουν μπερδέψει το χώρο που βρίσκονται. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χώρος σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και συνεργασιών για ευρωπαϊκά θέματα και όχι «πεδίον δόξης λαμπρό» του άκρατου λαϊκισμού τους για εσωτερική και μόνο κατανάλωση.

Ο κ Μαριάς σε μία Επιτροπή ήσσονος σημασίας (την Επιτροπή Αναφορών του ΕΚ), που σκοπό έχει να καταγράφει τα αιτήματα και τις αναφορές των Ευρωπαίων Πολιτών για διάφορα θέματα και στην οποία δεν μετέχει ευρωβουλευτής της ΝΔ, έκανε μία παρέμβαση για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Για την πρωτοβουλία του αυτή δεν ενημέρωσε κανέναν. Δεν ζήτησε τη συμπαράσταση και την βοήθεια κανενός Έλληνα ευρωβουλευτή. Ο λόγος προφανής. Να δημιουργήσει ανύπαρκτο θόρυβο. Για το ένα λεπτό δημοσιότητας.

Αλλά πριν από όλα αυτά, οι λαλίστατοι υπέρ-πατριώτες των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι αρχηγοί και τα κόμματα τους, που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα ως «προδότες και δωσίλογους» ας μας απαντήσουν.

Το κόμμα των ΑΝΕΛ που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με το κόμμα των Βρετανών Συντηρητικών το πρωθυπουργού κ. Κάμερον στο ευρωκοινοβούλιο, τι θέση έχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;

Γιατί ο λαλίστατος κ. Μαρίας δεν παραιτείται από Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδος των Συντηρητικών (που κάθονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μεταξύ των εδράνων του ΕΛΚ και των ακραίων Ανεξαρτήτων Ευρωβουλευτών της κ. Λεπέν και της Χρυσής Αυγής), λόγω της άρνησης επιστροφής των κλεμμένων, από τον λόρδο Έλγιν, Μαρμάρων του Παρθενώνα;

Όσο για τον κ. Μιχελογιαννάκη, που παρεμβαίνει επί παντός του επιστητού, πράγματι με «άγνοια κινδύνου», απλώς του συνιστούμε ψυχραιμία για να μην εκτίθεται όπως συνέβη με την σημερινή του ανακοίνωση.

Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η συνεργασία του σημερινού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ονειρεύονται να συγκυβερνήσουν θα παραμείνει στη ζωηρή φαντασία τους και μετά τις προσεχείς εκλογές».

Παραθέτουμε σχετικό σχόλιο του Καθηγητή Ιωάννη Κοντού για τους «Έλληνες» Ευρωβουλευτές και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις……

και τα συμπεράσματα δικά σας…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here