Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Αυγούστου;

0
222

Η Κοίμηση της Υπέρ-αγίας Θεοτόκου που γιορτάζεται τον Δεκαπενταύγουστο είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και θεωρείται το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Η λατρεία στο πρόσωπό της Παναγίας εκφράζεται μέσα από τα εκατοντάδες ονόματα που της έχουν προσδώσει οι πιστοί και αυτή την λαμπρή μέρα της Ορθοδοξίας πολλά είναι και τα ονόματα που γιορτάζουν όπως:

Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Πρέσβεια, Πρεσβεία Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press:

Χρόνια πολλά! Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα απ’ άκρου σε άκρο τη γιορτή της Παναγιάς. Η ημέρα που βρίσκει όλους τους Έλληνες ενωμένους κοντά σε ένα ξωκλήσι, σε ένα πανηγύρι, σε ένα προσκύνημα, σε μια παραλία.

Χαλαρώστε, ταξιδέψτε, χαρείτε, απολαύστε, όσες ανάσες διακοπών και ευτυχίας σας προσφέρει αυτό το τριήμερο!

Σας ευχόμαστε από καρδιάς…..Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση και καλή διασκέδαση!……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here