ΠΟΙΟΣ είναι ο μάρτυρας-κλειδί που αποκάλυψε το ξέπλυμα του Γιάννου Παπαντωνίου!

0
1085

«Μου έδινε σακούλες με μετρητά για να του τα βγάζω στην Ελβετία ενώ ήταν υπουργός!»

Ενώ το κόμμα Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν απεγνωσμένα να μιλήσουν για πολιτική δίωξη του Γιάννου Παπαντωνίου, έρχεται στο φως η ταυτότητα του μάρτυρα – κλειδί που αποκάλυψε πως βοηθούσα το Γιάννο Παπαντωνίου να ξεπλένει τα χρήματα! Ενώ μάλιστα ήταν υπουργός, μιλάμε για τα έτη 2002-2003!

Ο επιχειρηματίας αυτός λοιπόν, είναι ο μάρτυρας που αποκάλυψε πως ο Γιάννος Παπαντωνίου του έδινε σακούλες με μετρητά προκειμένου να τα καταθέτει στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό και έπειτα να του τα φυγαδεύει στην Ελβετία, όπου τα έβαζε σε λογαριασμούς συμφερόντων του τέως υπουργού.

«Δεν ήξερα ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα» Είχε πει τότε στις αρχές. «Νόμιζα πως ο Παπαντωνίου τα έβγαζε με τον ιδρώτα του προσώπου του»! Ήταν όμως αρκετά έξυπνος και είχε κρατήσει όλα τα παραστατικά.

Στη συνέχεια τα έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συν-δικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Μπάρδης, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, φέρεται να είπε στους ανακριτές διαφθοράς ότι εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου.

Μάλιστα, για να ενισχύσει την πεποίθηση του αυτή επικαλέστηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος χωρίς να ευθύνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here