Ποιους – και τι ακριβώς – υπερασπίζονται Μητσοτάκης και Γεννηματά στο σκάνδαλο Novartis; ……του Γ. Λακόπουλου

0
282

Το είδαν όλοι σε ζωντανή μετάδοση. Στη Βουλή οι επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, με τις τοποθετήσεις τους στο σκάνδαλο Novartis, πέρασαν θηλιά στο λαιμό τους.

Ταύτισαν οριστικά τα κόμματά τους με τις προσωπικές υποθέσεις στελεχών τους που δεν βαρύνονται με καμία κατηγορία αυτή τη στιγμή.

Αλλά δεν είναι και δυνατόν να μην ελεγχθούν, αφού αναφέρθηκαν τα ονόματά τους σε νόμιμη έρευνα, από νόμιμους μάρτυρες.

Αυτά που είχαν να αντιμετωπίσουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί είναι κουκιά μετρημένα: η υπόθεση για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα θα παραμείνει στη Βουλή – στην οποία έφτασε προτού ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα λόγω νομικών μεθοδεύσεων του παρελθόντος – ή θα επιστρέψει στην τακτική Δικαιοσύνη για να ερευνηθεί, όπως για όλους τους πολίτες. Και έκαναν τη λάθος επιλογή: αρνήθηκαν την επιστροφή στη Δικαιοσύνη.

Έγιναν όμηροι της οποιασδήποτε ενδεχόμενης δυσμενούς εξέλιξης για τα στελέχη τους. Τα υπόλοιπα που είπαν είναι σάλτσες και πολιτικολογίες.

Όλοι ξέρουν ότι αν η ανάκριση για τα πολιτικά πρόσωπα έμενε στην Προανακριτική της Βουλής θα ακολουθούσαν τα εξής:

Πρώτο, συνέχιση του σόου των εμπλεκομένων περί «σκευωρίας», αποδίδοντας κάθε στοιχείο που θα προέκυπτε, στη σχέση πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

Δεύτερο, η αναγκαστική – τελικά – απόφαση της Επιτροπής ότι κατά το Σύνταγμα τα αδικήματα παραγράφηκαν και συνεπώς – όσα στοιχεία και αν προέκυπταν – απόδοση Δικαιοσύνης δεν θα υπήρχε.

Ήδη για το ένα από τα τρία αδικήματα αυτό έχει επέλθει παραγραφή: κανείς δεν θα λογοδοτήσει για απιστία, ούτε θα ερευνηθεί αν υπήρξε.

Τρίτον, οι «αμνηστευθέντες» κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προσποιούνταν ότι η παραγραφή τους εμποδίζει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο Δικαστήριο. Κανείς – πλην μιας δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη – δεν έσπευσε να δηλώσει ότι θα κάνει χρήση του νόμου Καστανίδη για να ΜΗΝ ισχύσει η παραγραφή στην περίπτωσή του- όπως υπέδειξε ο συνταγματολόγος Γ. Σωτηρέλης. 

Για την συνέχεια πατήστε ΕΔΩ………

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here