Πολάκης προς Κυβέρνηση: «Παρακράτος Μητσοτάκη στο Μαξίμου για να ελέγχει απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς».

0
252

Ευθείες βολές προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε με ομιλία του στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Κομματισμός και αναξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης», παραθέτοντας, μεταξύ άλλων, σειρά στοιχείων σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Μητσοτάκης ΑΕ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει «ένα παρακράτος Μητσοτάκη στο Μαξίμου για να ελέγχετε με τοπικούς τοποτηρητές σε κάθε Υπουργείο, τη ροή του χρήματος των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος σας με μια κουβέντα».

Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε:

  • Ο μέγιστος αριθμός των μετακλητών που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 2.650. Εσείς, πόσους έχετε σήμερα; Το απόλυτο ρεκόρ όλης της μεταπολίτευσης: 3.184
  • Επί ΣΥΡΙΖΑ οι μετακλητοί κόστιζαν το χρόνο σκάρτα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα απαιτούνται πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η Προεδρία της κυβερνήσεως που υπαγόταν απευθείας στον πρωθυπουργό επί ΣΥΡΙΖΑ κόστιζε 4.900.000 ευρώ ενώ η αντίστοιχη σημερινή του Μητσοτάκη 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων ο Π. Πολάκης τόνισε:

«Αρχικά αλλάξατε όλες τις διοικήσεις, ορίζοντας συνταξιούχους τύπου Πατέρα, απόστρατους αστυνομικούς, δημοσιογράφους, ανθρώπους άσχετους με τα Νοσοκομεία.

Στη συνέχεια φέρατε νόμο για την αξιοκρατική επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και ενάμιση χρόνο τώρα τον έχετε βάλει στον πάγο. Και τώρα, ο κ. Πλεύρης βρήκε άλλο κόλπο: Ορίζεται προσωρινός διοικητής, λέει. Αυτό τώρα είναι εφεύρεση του επιτελικού κράτους, του κράτους των αρίστων, έτσι;

Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας αναλαμβάνει με τον τρόπο αυτό η κ. Μαίρη Κουτσιούμπα, Πτυχιούχος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, με πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας και περισσότερα από πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας.

Δεν ξέρει γρι από νοσοκομεία, με λίγα λόγια, και γίνεται προσωρινή διοικήτρια στην Καρδίτσα. Η μάλλον η σχέση της με το χώρο της υγείας είναι ότι ο σύζυγός της είναι αποσπασμένος στο γραφείο του κ. Πλεύρη.

Στο νοσοκομείο της Κύμης, αναπληρώτρια διοικήτρια διορίζεται μια τριαντάχρονη δικηγόρος η οποία καμία σχέση δεν έχει με το χώρο της υγείας και μπαίνει προσωρινή διοικήτρια με μοναδικό προσόν ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον κ. Κεδίκογλου».

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι «Η Αριστερά θα ξαναέρθει στην κυβέρνηση και θα διαλύσει το πελατειακό κράτος της Μητσοτάκης ΑΕ με νέα νομοθέτηση αξιοκρατίας, με νέα νομοθέτηση ισονομίας, με νέα νομοθέτηση που θα επιτρέψει να γυρίσουν τα παιδιά μας απέξω για να βρουν δουλειά σε μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται και όχι σε ένα ιδιωτικό κράτος που ταΐζει άχρηστα golden boys».

Ολόκληρη η ομιλία του Παύλου Πολάκη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here