Πολιτικά προβλήματα περισσότερα από τα Υγειονομικά.

0
564

Η Ευρώπη από την άλλη πλευρά, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται αδύναμη και ανίκανη να λειτουργήσει πάνω στις θεωρητικές τουλάχιστον βάσεις που συνθέτουν την ενοποίησή της.

Στη μεγαλύτερη κρίση, με νεκρούς που συγκρίνονται με αυτούς του πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως συνασπισμός κρατών διαφορετικών συμφερόντων.

Ο Βορράς, με τη Γερμανία στο επίκεντρο, παρακολουθεί το Νότο να πενθεί και να καταστρέφεται. Οι σκέψεις και οι προτάσεις για κοινή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έρχεται, σκοντάφτει και πάλι στις θεωρίες της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Η Ε.Ε και τα όργανά της, αρνούνται να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση των χωρών για να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα που έρχεται. Οδηγούν τα κράτη στον ΕSM, την υπό αυστηρούς όρους δανειοδότηση και φυσικά στα Μνημόνια.

H Ελλάδα για μια ακόμη φορά δυστυχώς παραμένει θεατής…Δεν αξιώνει, δεν απαιτεί μια άλλη Ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης.

Όπως χαρακτηριστικά και σκωπτικά έγραψε κάποιος χρήστης στο twitter, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε δύο μεγάλες κινήσεις στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup: πάτησε μία φορά το «σύνδεση» στο laptop και μία φορά το «αποσύνδεση»!…

Μέσα στη νέα κρίση,  λύνονται θέματα πολιτικής με τον πιο κυνικό τρόπο. Χιλιάδες μικρά και μεγάλα συμβόλαια, αναθέσεων, πληρωμών, χρηματισμών εκτελούνται στο όνομα της πανδημίας.

Η περίπτωση που αποκαλύπτετε στις 20/04/20 με θέμα: Γίνονται «Υπόγειες Δουλίτσες» όσο εμείς «Μένουμε Σπίτι», στην Kifisia Press είναι χαρακτηριστική.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, με το Αναπτυξιακό του Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας, χρηματοδοτεί εταιρεία που χτίζει ξενοδοχείο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here