Πολιτική Ηγεμονία Τσίπρα έβγαλε η συζήτηση στη Βουλή…τoυ Γ. Λακόπουλου

0
340

Tραγελαφική η εμφάνιση Μητσοτάκη με κρεσέντο διχαστικού λόγου, ακρότητες και…με επίθεση σε Καραμανλή-Παυλόπουλο.

Το τελευταίο διάστημα όλοι έβλεπαν ότι το σύστημα Μητσοτάκη κάνει απέλπιδα προσπάθεια  διάσωσης – από τους τυφώνες  της πανδημίας, της οικονομικής κατάρρευσης και του…Λιγνάδη – με  χονδροειδείς αντιπερισπασμούς.

Παραδόξως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στα δύσκολα συνήθως διαφεύγει, πήγε σχεδόν πρόθυμα στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία. Χειρότερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να τον περιμένει σ’ αυτή τη συζήτηση.

Ο αρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης μίλησε συγκροτημένα, με επιχειρήματα και ευπρέπεια και έριξε τον Πρωθυπουργό στο καναβάτσο-πριν καν πάρει το λόγο.  

Καλύτερα γι’ αυτόν να μην τον έπαιρνε.  Το ακραίο  ύφος, η ακατάληπτη ρητορεία, το τσουβάλιασμα περιθωριακών καταστάσεων, τα ψεύδη και οι διαστρεβλώσεις και κυρίως η ευτέλεια των αναφορών μπήκαν-από παρακμιακούς λογογράφους-σε ένα κείμενο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αλλά και της Ιστορίας. Κυρίως όμως ένα κείμενο που απευθύνονταν στα κατώτερα αισθήματα της κοινωνίας.

Ωστόσο δεν έκρυψε την ενοχή του για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.  Αντίθετα την ανέδειξε με την τσαπατσούλικη προσπάθεια να μετατρέψει την απόγνωση που φέρνει στην κοινωνια σε προσωπικό του σε…θρίαμβο.

Λεπτομέρεια: δεν ήταν πολύ ευχάριστο – για την ίδια – να βλέπει κανείς τη Ντόρα Μπακογιάννη να τον χειροκροτεί, επικεφαλής της κλάκας, για να προκαλέσει την προσοχή του.

Όσα διάβαζε, άχαρα και  επιθετικά, τον εξέθεταν από τη μια παράγραφο στην άλλη. Δεν είναι τιμητικό για Πρωθυπουργός να προσπαθεί να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την…τρομοκρατία και τους «μπαχαλάκηδες», επικαλούμενος τις θέσεις της για το κράτος δικαίου.

Ήταν κραυγαλέα επιστροφή στο κακό παρελθόν  της παράταξής του. Αδίστακτα, χωρίς ηθικούς περιορισμούς, χωρίς σεβασμό στην αλήθεια και στα πραγματικά περιστατικά, σταχυολογούσε ασύνδετα πράγματα για να εμφανίσει τον Αλέξη Τσίπρα «αρχηγό των μπαχαλάκηδων». Όπως έκανε ο πατέρας του με τον Ανδρέα Παπανδρέου για την 17Ν. Το αίμα νερό δεν γίνεται.

Ο βασικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα, δήλωσε  στη Βουλή ευτυχής γιατί «έχει πετύχει» και στην οικονομία και στην πανδημία. Ότι είναι ικανοποιημένος με τους εφτά χιλιάδες νεκρούς-επειδή…αλλού είναι περισσότεροι.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here