Πολιτικοί Τριγμοί από την καταγγελία Τσίπρα-Το Μαξίμου έχει εγκλωβιστεί.

0
290

Σαν κεραυνός εν αίθρια έπεσε στο Μαξίμου η καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα που αποδομεί πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης για  καραντίνα μόλις  5 ημερών όσων νοσήσουν.

Όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό.

Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται…».

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν υπάρχει καμία αντίδραση καθώς η κυβέρνηση έχει στριμωχθεί και εγκλωβιστεί στις λανθασμένες αποφάσεις της.

ΕΟΔΥ: Το πρωτόκολλο βασίζεται στις οδηγίες του CDC

Το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Και καταλήγει ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης: «Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα»…προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here