Πολιτικός σεισμός: Στενός συνεργάτης του Βαρουφάκη αποκαλύπτει πως ο Γιάνης έγινε συνεργός του Μητσοτάκη.

0
235

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις προχωρά στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα όσα υποστηρίζει ο στενός συνεργάτης που πρώην υπουργού Οικονομικών περιέχονται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» με τίτλο «Τα 9 ψέματα του Yanis».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν δύο περιστατικά τα οποία αποσιωπούνται στο βιβλίο του Βαρουφάκη και τα οποία έφεραν σε ρήξη τον πρώην υπουργό Οικονομικών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Το κυριότερο, όμως, είναι πως η εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «υιοθετήθηκε» από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και πως εξελίχθηκε σε βασικό διώκτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του υπ. Οικονομικών επί Βαρουφάκη ήταν μαζί του σχεδόν σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις με εκπροσώπους των θεσμών και στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και γνωρίζει από πρώτο χέρι πολλά απ’ όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει τότε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι επέλεξε τον Γιαννόπουλο για συνεργάτη του επειδή ξέρει πώς να διαφωνεί μαζί του. «Μου αρέσει να ακούω την κριτική του», φέρεται να ήταν η φράση του.

Αυτές τις διαφωνίες, άλλωστε, διατυπώνει σήμερα, μέσα από τη «Νέα Σελίδα», ο Δημήτρης Γιαννόπουλος και δεν διστάζει να περιγράψει τις – κατά τον ίδιο – μεγάλες ανακρίβειες που περιέχονται στο πολύκροτο βιβλίο του διατυπώνοντας μια διαφορετική εκδοχή από αυτή του Yanis σε εννιά ζητήματα.

Ν. Βούτσης: «Ο Βαρουφάκης δεν είναι συγγραφέας Βίπερ…..Συμμετέχει συνειδητά στο μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ, μιντιακά και τραπεζικά συμφέροντα»

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα», καταλογίζοντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών «αντί-ΣΥΡΙΖΑ κίνητρα».

«Η συστηματική τροφοδότηση με υλικό παραπολιτικής και μικροπολιτικής, την οποία κάνει ο κ. Βαρουφάκης, είναι απολύτως ενταγμένη οργανικά και συνειδητά στην προσπάθεια του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που επιχειρείται να υπάρξει με επίκεντρο την αξιωματική αντιπολίτευση και συμφέροντα μιντιακά, τραπεζικά και γενικότερα, τα οποία αισθάνονται ότι χάνουν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς, ενώ τιμήθηκε από μια κυβέρνηση ως ένας από τους κορυφαίους υπουργούς σε μια δύσκολη καμπή για τη χώρα, λειτουργεί με όρους μικροκομματικούς, μικροπολιτικούς και με στοχοποίηση προσώπων και τότε συναδέλφων του, όπως πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός, που του είχε επιδείξει και προσωπικά την εμπιστοσύνη του» συμπληρώνει.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here