Πολυεθνικές «μαφίες» πίσω από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

0
442

Στην αποθήκη της οδού Καρδίτσας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έδειξαν οι έρευνες των αρχών για πολυεθνικές μαφίες που κρύβονται πίσω από τις συμμορίες που διακινούν τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Η πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ μέσα στην ΑΣΟΕΕ και η σύλληψη του “νούμερο ένα” διακινητή τσιγάρων ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος.

Πίσω από τους αλλοδαπούς που για ένα κομμάτι ψωμί πουλάνε κακής ποιότητας τσιγάρα, κρύβονται μεγάλα κεφάλια της παρανομίας.

Ακόμη και ο 37χρονος ομογενής από το Καζακστάν, που φέρεται ως βασικός προμηθευτής των «κυκλωμάτων της ΑΣΟΕΕ»  στην ουσία αποτελεί έναν κρίκο στην μεγάλη  αλυσίδα των λεγόμενων «τσιγαράδων».

Μετά από έρευνες πολλών ημερών οι αστυνομικοί κατάφεραν το περασμένο Σάββατο να φθάσουν σε μια αποθήκη στα Καμίνια του Πειραιά η οποία όπως χαρακτηριστικά λένε είναι και κομβικό σημείο στην υπόθεση.

Εκεί, βρήκαν και συνέλαβαν τον λεγόμενο «αποθηκάριο». Έναν 37χρονο ομογενή από το Καζακστάν που φέρεται να έπαιρνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων από το Big Boss και μέσω των αλλοδαπών dealers τις «έσπρωχνε»  στη μαύρη αγορά της ΑΣΟΕΕ.

Στην αποθήκη της οδού Καρδίτσας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων όπως και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος για να μεταφέρει τα πακέτα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πάρα πολύ έριξαν φως στις έρευνες και όπως λένε οι αστυνομικοί σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here