Πολυτεχνείο: Σκληρή απάντηση Τσίπρα στην αυταρχικότητα του Μητσοτάκη.

0
368

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς κανέναν λόγο και ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εδώ και οκτώ μήνες έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι το δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί μας, αλλά με το αποφασίζουμε και διατάζουμε, μία αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες.

Ενώ ήταν δεδομένο ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της δημόσιας Υγείας, αυτή η απόφαση ήταν βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη. Και το λέω με όλη την επίγνωση του όρου.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα βγήκε να κάνει μια δήλωση μιλώντας δήθεν ενωτικά, απέναντι στο διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε. Για άλλη μια φορά προανήγγειλε τη θέση και τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μας κάλεσε να πάμε οι έξι αρχηγοί – μαζί με την ΠτΔ συνολικά επτά άτομα – να καταθέσουμε λουλούδια, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες.

Κατανοώ ότι βρίσκεται σε πανικό και σε αδυναμία να απευθυνθεί με ευθύνη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες. Εμείς για άλλη μια φορά καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη.

Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας.

Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία αλλά είναι και υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να μην αφήσουμε να μπει σε καραντίνα και η Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here