«Πορεία Θανάτου»: Ένα ντοκιμαντέρ, μία ιστορία θάρρους, αυτοθυσίας και ηρωισμού!!

0
186

Μια από τις πιο συγκλονιστικές μάχες στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, φέρνει στην επιφάνεια το ιστορικό Ντοκιμαντέρ «Πορεία Θανάτου», το οποίο θα προβληθεί στις 8 Απριλίου (7:00μ.μ) στο κινηματοθέατρο «Παλλάς».

Πρόκειται για την μάχη του Κουτσοβέντη, όπου μία χούφτα άνδρες του 361 Τ.Π. βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες τούρκους καταδρομείς.

Μία ιστορία θάρρους, αυτοθυσίας και ηρωισμού. Μια ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ, όπως και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν. 

Το Ντοκιμαντέρ, που ετοίμασαν οι δημοσιογράφοι Κυριάκος Πομηλορίδης, Μαρίνα Χατζηκώστα και Άντρη Χαραλάμπους, εξιστορεί μέσα από τις μαρτυρίες των επιζώντων, λεπτό προς λεπτό, τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στις 24 Ιουλίου στον κατεχόμενο σήμερα Κουτσοβέντη, καθώς και την προσπάθεια τους να επιστρέψουν μέσα από τις εχθρικές γραμμές. 

Ένας αγώνας επιβίωσης, που για κάποιους κράτησε δύο μέρες και δύο νύχτες. Η έρευνα και τα γυρίσματα για το Ντοκιμαντέρ κράτησαν δύο και πλέον χρόνια, σε Κύπρο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν αφιλοκερδώς, στον ελεύθερο τους χρόνο. 

Το SOUNDTRACK «Η Μάνα τ’ Αγνοούμενου», σε στίχους του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, συνέθεσε και ερμήνευσε, ειδικά για το Ντοκιμαντέρ, ο Βασίλης Ιωάννου, που είχε και την μουσική επιμέλεια. 

Η διεύθυνση φωτογραφίας, και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Χρίστου Γιαλλούρη.

Κινηματογράφηση: Γιώργος Ευθυβούλου 

Η Μαρίνα Χατζηκώστα ανέλαβε την Διεύθυνση Παραγωγής και ο Κυριάκος Πομηλορίδης την Σκηνοθεσία. 

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο διεκδικεί προβολή στα φεστιβάλ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης της Ολλανδίας και του Βερολίνου, θα μεταδοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο από τον ΑΝΤ1.

Δείτε την ιστορία που μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει κάνεις να πει είναι αυτή που αφηγείται το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πορεία Θανάτου»…….

{videobox}_EqvRcmQSig{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here