Που φτάσαμε…ο Ακιντζί δίνει εντολές στους Ελληνοκύπριους πολιτικούς να αλλάξουν απόφαση της Βουλής!!…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
264

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη, όχι μόνο στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, αλλά και στην Τουρκία, και σε όλο τον τουρκικό κόσμο. Ξεπέρασε και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, διότι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το γνώριζε. Άλλωστε γι’ αυτό είναι ανεξήγητη η επιμονή του να τον εμπιστεύεται. 

Ο κ. Αναστασιάδης είχε πληροφορηθεί από καιρό ότι ο κατοχικός ηγέτης ορκίστηκε να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία…Ούτε καν ο αρρωστημένος εθνικιστής Ραούφ Ντενκτάς δεν είχε παρόμοιες ιδέες. 

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του στην εφημερίδα Πολίτης είχα υποψιαστεί ότι οδηγούσε τα πράγματα σε σύγκρουση, στοχεύοντας στο αδιέξοδο το οποίο θα επιχειρούσε να φορτώσει στον Κύπριο Πρόεδρο. 

Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε στην απόφαση της Κυπριακής Βουλής για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, του 1950, έδειξε πως ήταν έτοιμος από καιρό. Δεν έχασε την ευκαιρία, που του έδωσε το εθνικιστικό ΕΛΑΜ, αδελφό κόμμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. 

Και ως να είναι ο συγκυβερνήτης της Κύπρου απαίτησε με ιταμό τρόπο από τον κ. Αναστασιάδη και τους ηγέτες των «αδελφών» κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να αποκηρύξουν την απόφαση της Βουλής και να την ανατρέψουν.

Άστραψε και βρόντηξε ο κατοχικός ηγέτης και σε μένα έδειξε ότι ΑΛΛΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ με τον Κύπριο Πρόεδρο, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κ. Άνδρο Κυπριανού. 

Τους έδωσε εντολή ο εταίρος Μουσταφά, και είμαι έτοιμος να στοιχηματίσω ότι θα την υλοποιήσουν. Πριν προχωρήσω θα ήθελε να καταθέσω τη γνώμη μου για την πρόταση του εθνικιστικού ΕΛΑΜ. 

Πρώτα απ’ όλα διέγνωσα ότι οι τύποι αυτοί ξέρουν να το παίζουν το παιγνίδι. Έκαναν μία πρόταση και ανάγκασαν όλο το πολιτικό σύστημα να μετατραπεί σε τρικυμισμένη θάλασσα.

Το κέντρο έσπευσε να υποστηρίξει την πρότασή, ο φίλος ο Αβέρωφ είδε τον (πολιτικό) Χάρο με τα μάτια του και λιποθύμησε και οι Ακελικοί, που το 1950 μαζικά υποστήριξαν το Ενωτικό Δημοψήφισμα, έσπευσαν να καταδικάσουν.

Προσωπικά, αν ήμουν στη θέση αυτών που υποστήριξαν τους εθνικιστές Ελαμίτες θα αντιδρούσα ως εξής: Θα τους έλεγα πως και εγώ, όπως η πλειοψηφία του λαού, τιμά το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αλλά η πρότασή τους ήταν εκτός τόπου και χρόνου. 

Έγινε μόνο για λόγους δημοσίων σχέσεων και για να ωθήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός του ΑΚΕΛ, σε σύγκρουση με τους πολίτες.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου γνωρίζει ότι οι ψηφοφόροι του θα τον περιμένουν στη γωνία. Έδωσε και ένα σωρό ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και στις εκλογές θα πάρει το……αυγό να το κουρέψει. 

Υ.Γ. Έμφραγμα στις συνομιλίες: Κρίση προκαλούν οι Τούρκοι με αφορμή το ενωτικό δημοψήφισμα.

Υ.Γ.1. Εσκεμμένη πρόκληση κρίσης από Τουρκία: Έξω φρενών ο Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here