Πραξικόπημα ετοίμαζαν Βενιζέλος και Σημίτης.

0
675

Για να «φάνε» τη Φώφη μετά τις εκλογές και να συνεργαστούν με τη ΝΔ – Αποδείχθηκαν ανίκανοι να στήσουν μια σκευωρία!

Πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της Φώφης Γεννηματά μετά τις εκλογές μεθόδευε το δίδυμο Βενιζέλος-Σημίτης.

Τελικά απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να στήσουν έστω και μια σκευωρία αφού η Φώφη Γεννηματά τους πρόλαβε και πέταξε με τις κλωτσιές από το ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει στην επίδοση του κόμματος στις εκλογές, ενώ παράλληλα προειδοποίησε και κάποιους άλλους συνωμότες ότι θα έχουν την ίδια τύχη αν τολμήσουν να την αμφισβητήσουν.

Το πραξικόπημα που μεθόδευαν Σημίτης και Βενιζέλος συνδέεται με τις συμμαχίες που πρόκειται να διαμορφωθούν την επομένη των εκλογών.

Οι εκφραστές του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ που συνδέονται με δεσμούς αίματος με τη διαπλοκή επεδίωκαν να παραδώσουν το ΚΙΝΑΛ στη Νέα Δημοκρατία.

Στο παρασκήνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ο ίδιος διαπραγματεύσεις με ισχυρούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό η Φώφη Γεννηματά.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ο Βενιζέλος στην εναγώνια προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα επικοινωνιακό υπόβαθρο υπέρ της συγκυβέρνησης άρχισε να πιέζει προκειμένου το ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθεί για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών πριν από τις εκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά είχε ενημερωθεί με λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι συνωμότες στο παρασκήνιο και γι΄ αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις.

Καρατόμησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απέτρεψε το πραξικόπημα που μεθόδευαν για την ανατροπή της και διατράνωσε ότι αυτή και κανένας άλλος δεν κάνει κουμάντο στο ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος της απόφασης γιατί γνώριζε ότι όλες οι επιρροές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Κώστα Σημίτη έχουν μετακομίσει εδώ και καιρό στη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα την αποφασίσει η ίδια και όχι ο Σημίτης με τον Βενιζέλο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι δύο ακόμα στελέχη του ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν στη συνωμοσία, αλλά μετά τη διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου λούφαξαν στην κυριολεξία γιατί έχουν εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο.

Δεν μπορούν να μετακινηθούν στη Νέα Δημοκρατία γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ακολουθήσει συναινετική πολιτική απέναντι στην Φώφη Γεννηματά την οποία θεωρεί ως πιθανό εταίρο ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Ανεξάρτητα από την επίδραση που θα προκαλέσει στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ η ζαριά της Φώφης Γεννηματά, την καθιστά κυρίαρχη την επομένη μέρα στο ΚΙΝΑΛ, ενώ αντίθετα ο Ευάγγελος Βενιζέλος οδηγείται οριστικά στο περιθώριο της δημόσιας ζωής.

Οργή επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ και για τον Κώστα Σημίτη που συμμετείχε στη συνωμοσία παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά τον στήριξε όταν αντιμετώπιζε προβλήματα που τον οδηγούσαν σε επικίνδυνες περιπέτειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here