Προκόπης Παυλόπουλος για την Αγία Σοφία: Ιεροσυλία και βαρβαρότητα των Τούρκων απέναντι στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!

0
569

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά την επικοινωνία αυτή ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε, ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράστασή του στον μεγάλο αγώνα του για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης εν γένει αλλά και αυτού τούτου του Πολιτισμού, απέναντι στην ιερόσυλη ενέργεια της Τουρκίας – και προσωπικώς του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – την σχετική με την βάναυση θρησκευτική αλλά και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Ενέργεια, η οποία καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία όχι μόνο δεν προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό και στον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας αλλά μάλλον «νοσταλγεί» στιγμές βαρβαρότητας του παρελθόντος της απέναντι στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και, γενικότερα, στην Χριστιανοσύνη.

Υ.Γ. Αγία Σοφία: Σύρθηκαν όλοι πίσω από τον Π. Παυλόπουλο αλλά ουδείς τόλμησε να αναφέρει το όνομα του Ερντογάν!

Εμπρός σε αυτή την πρωτοφανή ιεροσυλία απέναντι στην ορθοδοξία και τον ελληνισμό, το πολιτικό σύστημα εξουσίας δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε λέξη. Έπρεπε να παρέμβει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος με μία πύρινη ανακοίνωση του επιτέθηκε τόσο στην Τουρκία όσο και προσωπικά στον Ερντογάν.

Φυσικά τότε άρχισαν δειλά-δειλά να μιλούν. Αλλά και που μίλησαν τι είπαν; Απολύτως τίποτα! Οι διαπρύσιοι μακεδονομάχοι άρχισαν να ψελλίζουν κάτι μισόλογα για Ουνέσκο και άλλα θλιβερά. Μητσοτάκης, Σαμαράς, Αβραμόπουλος και άλλοι, δεν τόλμησαν να πιάσουν το όνομα του Ερντογάν στο στόμα τους. Κατώτεροι των περιστάσεων.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε και ο Ερντογάν. Ότι στην κρισιμότερη στιγμή, την Ελλάδα την κυβερνά ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος, με μπροστινούς θλιβερές προσωπικότητες, βγαλμένες από την προπαγάνδα των τουρκικών σίριαλ που μας βομβαρδίζουν νύχτα-μέρα για να εμπεδώσουμε την τουρκική προπαγάνδα.

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, όσο κι αν το τουρκικό παρακράτος νομίζει ότι έχει καταλάβει την Ελλάδα μέσω των αχυρανθρώπων του. 400 χρόνια σκλαβιά αποτινάξαμε, θα φοβηθούμε μια χούφτα θλιβερούς;

Πηγή newsbreak.gr

Υ.Γ. Πατριωτική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση του Ερντογάν να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφία.

H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας – ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με μεγάλη ιστορική και πνευματική σημασία για τον Χριστιανισμό – αποτελεί σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει τον δια-θρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες όσο ποτέ.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η Κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο.

H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας- ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας…

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 10. Juli 2020

Υ.Γ.1. Προκόπης Παυλόπουλος: Τροχιοδείκτης.

Τις τελευταίες δεκαετίες σε κάθε ελληνοτουρκική κρίση ενεργοποιείται ο πολιτειακός μηχανισμός.  Ο  Πρωθυπουργός επικοινωνεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ειδοποιείται ο Πρόεδρος της Βουλής και με κάποιο τρόπο ενημερώνεται και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι διαμορφώνεται ενιαία εθνική ασπίδα, που – λίγο ή πολύ – περνάει και στην κοινωνία ως κάλεσμα ομοψυχίας, ενώ λειτουργεί  και ως κοινό μήνυμα για τους απέναντι.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι στην εν εξελίξει ελληνοτουρκική κρίση με την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας αυτό το σχήμα υπολειτούργησε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here