ΠΡΟΣΟΧΗ Έλληνα Πολίτη: Την Κυριακή το πρωί, πριν πας να ψηφίσεις, πάτα το «play»: Έρχονται καλύτερες μέρες… του Γιώργου Χριστοφορίδη.

0
606

Έλληνα πολίτη, το ξέρεις ότι με τον Τσίπρα τα δύσκολα περάσανε. Από εδώ και πέρα θα είναι μόνο καλύτερα τα πράγματα σε όλους τους τομείς. Οι περικοπές θα μειώνονται και οι ελαφρύνσεις θα ενισχύονται, οι μισθοί θα αυξάνονται, οι συντάξεις θα αυξάνονται, η ανεργία θα μειώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα θα αυξάνεται.

Έτσι πάμε ήδη εδώ και χρόνια, αργά αλλά σταθερά, ειδικά από τότε που βγήκαμε από τα μνημόνια. Αλλάξαμε σελίδα τον περασμένο Αύγουστο. Βγήκαμε επιτέλους στο ξέφωτο και αλλάξαμε ρότα.

Οι θυσίες μας έπιασαν τόπο και ο μεγάλος στόχος επετεύχθη: Βγήκαμε από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια και το χρέος ρυθμισμένο. Την ίδια στιγμή, ξέρεις καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αυτό-επιβεβαιωθεί για την καταστροφολογική κριτική του όλα τα προηγούμενα χρόνια, αν κερδίσει τις εκλογές, θα συμπεριφερθεί σαν να παραλαμβάνει καμένη γη.

Τον ακούς ήδη να το λέει εξάλλου. Και θα ήθελα να σε ρωτήσω σ’ αυτό το σημείο: Αλήθεια, ποιος επικαλείται τέτοια επιχειρήματα στον λαό; Εγώ λέω ότι τα επικαλείται αυτός που θέλει να φέρει νέα λιτότητα. Εσύ; Άκουσέ τους τι λένε σήμερα. Θυμήσου τι έλεγαν παλιά. Θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για την απόφαση της Κυριακής.

Εγώ θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω στο δεύτερο σκέλος, να θυμηθείς. Σε καλώ, λοιπόν, να θυμηθείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και χρόνια ζητά τόσο τις περικοπές στις συντάξεις (Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ), όσο και τη μείωση του αφορολογήτου, για την οποία απλά χρησιμοποιούσε άλλη διατύπωση, προτιμώντας το «διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Είναι το ίδιο πράγμα, όμως! Αν δεν μειωθεί το αφορολόγητο, η βάση δεν μπορεί να διευρυνθεί. Το ίδιο πράγμα, απλά οι λέξεις αλλάζουν. Άρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ΚΑΙ περικοπές στις συντάξεις ΚΑΙ μείωση του αφορολογήτου.

Ακριβώς, δηλαδή, αυτά που ΕΚΕΙΝΟΣ όρισε ως 4ο μνημόνιο! Θες να τον ακούσεις να τα λέει αυτά;  Απλά, πάτα το play.

Βίντεο «φίλε μου, θυμήσου»

Ειδικά, βέβαια, για τις συντάξεις, θα πρέπει να θυμηθείς ότι η ΝΔ είχε ετοιμάσει νέες περικοπές, που θα ξεκινούσαν από 1/1/2015, που όμως εσύ δεν έμαθες ποτέ, γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος 3863/2010, με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δεν ίσχυσε.

Δηλαδή, δεν είναι μόνον οι περικοπές των 45 δισ. ευρώ, που έγιναν στις συντάξεις την περίοδο 2010-2014. Θα πρέπει να βάλεις στη ζυγαριά της κριτικής σου και τις οριζόντιες περικοπές που είχαν σχεδιάσει για το 2015 και μετά, αλλά κρύφτηκαν πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε στην εξουσία.

Αν τα υπολογίσεις όλα αυτά σωστά πάντως, φίλε μου, θα καταλάβεις ότι αφενός την περίοδο 2015-2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ, προστατεύθηκαν οι συντάξεις των πολλών από τη γαλάζια λαίλαπα, αφετέρου την περίοδο 2019-2023 με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ με τη ΝΔ περικοπές. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Και είναι συγκλονιστικό που τα media σου το κρύβουν τόσο εμφατικά. Μα, σκέψου μόνον αυτό: Αν ο Μητσοτάκης ήθελε να αυξήσει ή έστω να προστατεύσει τις συντάξεις, δεν θα το έβαζε πρώτο πρώτο στο πρόγραμμά του, με τους 16 άξονες;

Μα, εκείνος ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τις συντάξεις! Εσύ τι καταλαβαίνεις, λοιπόν; Ότι θα τις αυξήσει; Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, φίλε μου;

Φίλε μου, συνταξιούχε

Σε καλώ να θυμηθείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει στο δημόσιο το μνημονιακό 1 προς 5. Που σημαίνει ότι για κάθε 5 δασκάλους ή γιατρούς που θα φεύγουν, θα προσλαμβάνουμε έναν. Πώς γίνεται να μη δημιουργηθούν κενά και ελλείψεις σε σχολεία και νοσοκομεία, μπορείς να μου εξηγήσεις;

Υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος, πιστεύεις; Θα ήθελα να σου θυμίσω, πάντως, ότι όταν ξαναεφαρμόστηκε αυτό σκληρά το 2012 και το 2013, δεν βρέθηκε κανένας μαγικός τρόπος. Αρκέστηκαν στον προφανή τρόπο: Εκλεισαν όντως σχολεία και νοσοκομεία.

Μην μου πεις ότι το ξέχασες. Φίλε μου, ξέχνα τα όσα σου λένε οι πολιτικοί και σκέψου μόνος σου: Πιστεύεις όντως ότι υπάρχει άλλος τρόπος να λειτουργήσει το 1 προς 5, πέρα από το κλείσιμο δομών; Σε ποια μαθηματικά το 1 ισοσκελίζει το 5; Εκτός από αυτά των επικοινωνιολόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη, εννοώ…

Βίντεο «ΝΔ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε απολύσεις»

Και τέλος, φίλε μου, σε καλώ να θυμηθείς τι γίνεται στη δουλειά σου σήμερα επί ΣΥΡΙΖΑ και τι γινόταν επί ΝΔ. Και να συγκρίνεις από εκεί. Μην μου πεις τι προτιμά να ψηφίσει ο εργοδότης σου.

Αυτό είναι άλλο πράγμα. Τώρα ρωτώ εσένα, τον εργαζόμενο, που πάντα θα πληρώνεις τη νύφη. Πότε έπαιρνες μεγαλύτερο μισθό; Το 2013 ή σήμερα; Κάτι που πιστεύω βαθιά είναι ότι αν κάτσουμε σε ένα τραπέζι, ενδεχομένως να μη συμφωνήσουμε όλοι στο τι πρέπει να γίνει αύριο.

Όμως, αν θέλουμε να είμαστε λογικοί άνθρωποι, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι έγινε χθες. Άρα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι: Η ΝΔ μείωσε δια νόμου τον κατώτατο μισθό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε. Η ΝΔ θέσπισε τον χυδαίο υποκατώτατο μισθό για τους νέους, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

Με τη ΝΔ η ανεργία έφτασε στο αρνητικό ρεκόρ του 27,7%, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα στο 18,1%. Με τη ΝΔ η μερική απασχόληση μεγαλούργησε, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ οι 2 στις 3 νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Αυτά είναι τα δεδομένα. Με βάση αυτά να κρίνεις την Κυριακή.

Φίλε μου, ιδιωτικέ υπάλληλε

Και ξέρεις γιατί σου ζητώ με επιμονή να θυμηθείς, πριν ψηφίσεις;

Γιατί, φίλε μου, ΕΣΥ ψηφίζεις και για το δικό ΜΟΥ παιδί. Η ψήφος σου με αφορά. Επηρεάζει τη ζωή μου.

Σε παρακαλώ πολύ, λοιπόν, να τους ακούσεις, να τους θυμηθείς και να ψηφίσεις το σωστό. Γιατί – Μητσοτακικά νεοφιλελεύθερα θα σου το πω – μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Πάτα, λοιπόν, το play ΠΡΙΝ πας στην κάλπη. Όχι μετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here