ΠΡΟΣΟΧΗ κ. Αναστασιάδη. Η EXXON του Τίλερσον, υπουργού του Τραμπ, υπέγραψε συμφωνία με κυρίαρχο κράτος….ΟΧΙ «κοινότητα»!

0
160

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα στο «olympia.gr» μετά την εκλογή Τραμπ, θα είναι εθνικό έγκλημα η όποια συζήτηση για λύση πριν αναλάβει ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα γεγονότα ήρθαν και μας δικαίωσαν. Μετά από ταξίδι αστραπή Ελληνοαμερικανού συνεργάτη του νέου προέδρου, υπεγράφη η συμφωνία της Κύπρου με την EXXON για το φυσικό αέριο.

Ο Ρεξ Τίλερσον, υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Προέδρου Τραμπ!

Η EXXON του Ρεξ Τίλερσον, υπουργού εξωτερικών πλέον της κυβέρνησης του Προέδρου Τραμπ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μα φυσικά ότι η κυβέρνηση Τραμπ αναγνωρίζει, πριν ακόμα αναλάβει, την οντότητα του κυπριακού κράτους αδιαφορώντας πλήρως για τις τουρκικές βλέψεις και αντιδράσεις.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και την εθνικά υπεύθυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίοι διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και στον ίδιο τον Ομπάμα, ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό και δεν αποτελεί βάση σε καμιά συζήτηση.

Η όποια λύση θα πρέπει να βασίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο ευρωπαϊκό δίκαιο που φυσικά απορρίπτει οποιαδήποτε παρουσία κατοχικού στρατού σε χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και φυσικά κατάργηση της όποιας «εγγύησης» πλην της Ευρωπαϊκής.

Αυτή η ξεκάθαρη θέση εκφράστηκε διαδοχικά από όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό εθνικής άμυνας και τον υπουργό εξωτερικών.

Συμπαρέσυρε δε για πρώτη φορά τις ίδιες δηλώσεις από Βερολίνο και Παρίσι. Αυτό το γεγονός φαίνεται ότι εκνεύρισε τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος ήθελε προφανώς να ικανοποιήσει τους χορηγούς του και να νεκραναστήσει το σχέδιο Ανάν για το οποίο τόσο θερμά είχε αγωνιστεί.

Εκεί οφείλεται και η επαίσχυντη δήλωση του περί «ελλήνων επισκεπτών». Την οποία βέβαια έσπευσε να μαζέψει και να ανασκευάσει μετά την συμφωνία με την εταιρεία του υπουργού του Τραμπ.

Υπάρχει φυσικά και ο παράγοντας Ισραήλ. Για τον οποίον η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική διέξοδο του σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Φυσικά τα συμφέροντα είναι τεράστια και προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναθερμάνουν τις σχέσεις με την Τουρκία, αφού ένας αγωγός φυσικού αερίου που θα περνά. μέσα από την Τουρκία θα καθιστούσε το ισραηλινό φυσικό αέριο αρκετά ανταγωνιστικό.

Μπορεί η λομπίστες αυτού του σχεδίου κάθε τρίμηνο από το 2010 και μετά να δημοσιεύουν πληρωμένα άρθρα περί δήθεν επαναπροσέγγισης του Ισραήλ με την Τουρκία, η πραγματικότητα είναι όμως ότι το Ισραήλ έχει υπογράψει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι με κάποιο υποτιθέμενο Ανανικό τερατούργημα.

Και ο Donald Trump, πραγματικός φίλος του Ισραήλ, δεν έχει κανένα συμφέρον από την κατασκευή τουρκικού αγωγού.

Αντίθετα, ο νέος αμερικανός Πρόεδρος, θα είχε προσωπικά συμφέροντα σε περίπτωση κατασκευής μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Γνωρίζετε οπωσδήποτε κύριε Αναστασιάδη, σε ποιά εταιρεία διατηρεί ισχυρή μετοχική θέση ο Πρόεδρος Τραμπ.

Σε αντίθεση λοιπόν με το σύστημα Κλίντον που υπηρέτησε πιστά τις τουρκικές επιδιώξεις, ακόμα και τις πλέον δολοφονικές και νοσηρές, η στήριξη του άξονα Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα αλλά και Αίγυπτος, λόγω της σχέσης που έχει αναπτύξει ο Πρόεδρος Σίσι με τον Πρόεδρο Τραμπ, αποτελεί μονόδρομο για τη νέα Αμερικανική κυβέρνηση. Και σε αυτόν τον άξονα, δεν χωρά καμιά «τουρκοκυπριακή διοίκηση».

Συμπερασματικά κύριε Αναστασιάδη, αυτοί που στήριζαν από το 2004 και σας έβλεπαν ως την ιδανική κερκόπορτα για τον κυπριακό ελληνισμό, χάνουν τη δύναμη τους όπως έχασαν τις εκλογές.

Σε περίπτωση που τολμήσετε να υλοποιήσετε τα βρώμικα σχέδια τους και δεν συνταχθείτε πλήρως με την Ελλάδα σε μια λύση που θα απελευθερώνει την Κύπρο στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου, θα συνθλιβείτε υπό το βάρος των αμαρτιών σας!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here