Προσπαθούν να «σβήσουν» το σκάνδαλο των διαβατηρίων στην Κύπρο: Η επιταγή των 300.000 ευρώ.

0
521

Μέσα από ένα «ελαφρύ ξεσκόνισμα» των πολιτογραφήσεων και με παράλληλη ανάκληση μερικών εξ αυτών η Κυβέρνηση μέσω Υπουργικού Συμβουλίου θα επιχειρήσει να μειώσει τους κραδασμούς που προκαλούνται από το όλο ζήτημα εντός και εκτός Κύπρου.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του philenews.com, στην πρόσφατη του συνεδρία το Υπουργικό προχώρησε σε μονοψήφιο αριθμό ανάκλησης υπηκοοτήτων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται αυτές της Μαλαισίας και Καμπότζης.

Η διαδικασία αφαίρεσης υπηκοότητας μπορεί να αποτελεί, υπό τις δοσμένες συνθήκες, το χάπι για να ξεπεραστεί ο πονοκέφαλος που προκαλείται στο εσωτερικό, πλην όμως δεν είναι και εύκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να αφαιρεθεί μια υπηκοότητα «θα πρέπει να γίνει η δέουσα έρευνα για να αιτιολογείται και με βάση τον Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος υπεραμύνθηκε της πολιτικής των πολιτογραφήσεων, καταγγέλλοντας όσους ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση ότι προσπαθούν να καταστρέψουν μια κινητήρια δύναμη που στο τέλος συνέβαλε στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τις πολιτογραφήσεις παρέπεμψε χθες στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο οπόταν και θα υπάρξει ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Για την περίπτωση του Μαλαισιανού πολυεκατομμυριούχου, ο τότε υπουργός Εσωτερικών είπε πως οι εκθέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών, Αστυνομία και ενδιαφερόμενο τραπεζικό ίδρυμα, δεν υποδείκνυαν ότι υπήρχε κάτι μεμπτό.

Για τον Μαλαισιανό επιχειρηματία είχε επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Η ΜΟΚΑΣ δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η επιταγή των 300.000 ευρώ Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πολίτη η υπόθεση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho TaeK Low, έχει και άλλες ανησυχητικές πτυχές, για τις οποίες απαιτούνται εξηγήσεις, τόσο εκ μέρους της κυβέρνησης, όσο και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο «Π» έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα.

Ήδη η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, καθώς ο Jho Low είναι πασίγνωστος, τόσο λόγω της απάτης που φέρεται να έστησε, όσο και λόγω της ζωής που επέλεξε να κάνει ως πολυεκατομμυριούχος, προσεγγίζοντας διάσημους ηθοποιούς, τηλεπερσόνες και μοντέλα.

Ο «Π» αποκαλύπτει σήμερα ότι υπήρξε έκδοση επιταγής, προς πίστη της Αρχιεπισκοπής, η οποία φέρεται να συνδέεται άμεσα με την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου από τον Jho Low.

Παράλληλα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση για τη μη τήρηση των διαδικασιών πολιτογράφησης, αλλά και για τη μη ανάκληση της πολιτογράφησης, όταν έγιναν γνωστές οι δραστηριότητες του Μαλαισιανού καταζητούμενου.

Πολλά τα μηδενικά Σύμφωνα με διασταυρωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες του «Π» η μεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών για πολιτογράφηση του Jho Low δεν έγινε….άνευ αντικρίσματος.

Είναι ιδιαιτέρως περίεργη η σύμπτωση, την ημέρα της εκδόσεως του διαβατηρίου, να εκδίδεται τραπεζική επιταγή σε πίστη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ύψους 300.000 ευρώ.

Οι πηγές του «Π» αναφέρουν ότι, πρόκειται για εισφορά του Μαλαισιανού στην Εκκλησία της Κύπρου, σε ένδειξη αναγνώρισης του πολυσχιδούς έργου της και του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για την τακτοποίηση της υπόθεσης του Jho Low.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα ο Μακαριότατος οφείλει να εξηγήσει για ποιες υπηρεσίες εκδόθηκε η επιταγή ή αν αποτελεί απλώς εισφορά στο «παγκάρι» της Εκκλησίας από έναν «πιστό».

Η επιταγή των 300.000 ευρώ δεν θα προκαλούσε τόσο ενδιαφέρον αν η έκδοσή της δεν συνέπιπτε χρονικώς με την έκδοση του διαβατηρίου του Jho Low και αν δεν είχαν προηγηθεί οι επιστολές του Αρχιεπισκόπου προς τον Σωκράτη Χάσικο, με τις οποίες ζητούσε την ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού που δήθεν θα επένδυε σε εκκλησιαστική γη.

Στην πραγματικότητα ο Jho Low δεν έκανε καμία επένδυση πέραν αυτής που απαιτούσε το επενδυτικό πρόγραμμα για πολιτογράφηση. Πήρε το διαβατήριο και χάθηκε.

Πηγή: Φιλελεύθερο και Πολίτη

Υ.Γ. Απέραντο «πλυντήριο» η Κύπρος: Ο «ανένδοτος αγώνας» με έπαθλο την κυπριακή ιθαγένεια…

Υ.Γ.1. Χρυσόστομος για διαβατήρια: Προτείναμε στο ΥΠΕΣ, άλλες φορές έλεγαν ναι και άλλες όχι.

Υ.Γ.2. Ο πλέον καταζητούμενος επιχειρηματίας στον πλανήτη έχει κυπριακό διαβατήριο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here