Προτελευταία η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου!

0
885

Ελεύθερη πτώση πραγματοποιεί η Ελλάδα στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου. Η χώρα βρίσκεται στην 99η θέση παγκοσμίως και ξεπερνά μόνο τη Βουλγαρία, με μικρή διαφορά, ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), που καταρτίζουν τη σχετική λίστα, αποδίδουν τη βουτιά της Ελλάδας στο λουκέτο που μπήκε στην ΕΡΤ, αλλά και στο γεγονός ότι απειλείται η ασφάλεια των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη διαδηλώσεων και εξαιτίας της στοχοποίησής τους από τη Χρυσή Αυγή.

Στη νέα κατάταξη για το 2014, η Ελλάδα υποχώρησε κατά 14 θέσεις, αξίζει να σημειωθεί πως από το 2007 έχει πέσει κατά 50 θέσεις.

Η RSF χαρακτηρίζει σημείο καμπής για τα Ελληνικά ΜΜΕ το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο. «Σε έναν αγώνα για περικοπές δαπανών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μία απόφαση άνευ προηγουμένου για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: υπό την πίεση της Τρόικα, έκλεισε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που είχε τέσσερα κανάλια και πέντε ραδιοσταθμούς», επισημαίνει η έκθεση, που αναφέρει πως υπό τη διεθνή πίεση η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά τη δημιουργία νέου κρατικού φορέα.

Ακόμη, η RSF σημειώνει ότι συχνά οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν διαδηλώσεις, έχουν πέσει θύματα βίας, τόσο από την αστυνομία, όσο και από διαδηλωτές, που τους κατηγορούν για συνεργασία με την κυβέρνηση.

Οι λιγοστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες που χρηματοδοτούσαν τα ΜΜΕ, έχουν μεταφέρει τις επενδύσεις τους σε πιο προσοδοφόρες επενδύσεις, γράφει η RSF, ο ένας οργανισμός μετά τον άλλον προχωρά σε απολύσεις, ενώ πέραν των οικονομικών δυσκολιών, τα Ελληνικά ΜΜΕ, έχουν άσχημη φήμη που είναι αποτέλεσμα χρόνων διαπλοκής.

Παρόλο που είναι προτελευταία η Ελλάδα, στην 3η θέση από το τέλος, στην Ε.Ε. σε Ελευθερία του Τύπου, ο Μητσοτάκης έκανε προϊστάμενο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ τον Άδωνη Γεωργιάδη!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here