Προϊόν Ουκρανικής Προπαγάνδας το περιβόητο Φάντασμα του Κιέβου.

0
263

Έχουν αναγάγει σε επιστήμη οι Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες την διάδοση FAKEnews…

Διαψεύδεται και επίσημα από Ουκρανό Ειδικό της στρατιωτικής ιστορίας, Mikhail Zhiroho σύμφωνα με το BBC.

Δημιούργημα των Ουκρανικών Μυστικών Υπηρεσιών είναι ο μύθος για το Φάντασμα του Κιέβου που δήθεν κατέρριψε 40 Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη. Για λόγους προπαγάνδας και ανύψωση του ηθικού των Ουκρανών…όπως αποκαλύπτει το BBC.

Russia-Ukraine war: "Ghost Of Kyiv" Dies In Battle After Shooting Down 40 Russian Jets, Identity Revealed

Ο Ουκρανός Ειδικός της στρατιωτικής ιστορίας, Mikhail Zhirohov περιέγραψε την ιστορία του Ghost of Kyiv (Φάντασμα του Κιέβου) ως «προπαγάνδα για την ενίσχυση του ηθικού».

Μιλώντας στο BBC από το Chernihiv, είπε ότι στις αρχές του πολέμου οι Ρώσοι κυριαρχούσαν στον Ουκρανικό εναέριο χώρο, έτσι ένας Ουκρανός πιλότος «μπορούσε να καταρρίψει μόνο δύο ή τρία».

«Είναι απαραίτητο να έχουμε αυτή την προπαγάνδα, γιατί οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι μικρότερες και πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να είμαστε ίσοι με αυτούς [τους Ρώσους]. Το χρειαζόμαστε σε καιρό πολέμου»…είπε.

Το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πιλότοι εξακολουθούν να αρνούνται στη Ρωσία την πλήρη κυριαρχία των ουρανών, πετώντας κατώτερα, παλαιότερα Ρωσικής σχεδίασης MiG-29, ενέπνευσε αυτόν τον σύγχρονο θρύλο.

Με όλη της τη στρατιωτική ισχύ, η Ρωσία είχε περισσότερους από δύο μήνες για να χτυπήσει την αεράμυνα της Ουκρανίας  και απέτυχε. Οι Ουκρανικές Αρχές τροφοδότησαν τον θρύλο του «Ghost of Kyiv» λίγες μέρες μετά τον πόλεμο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έδειξε έναν πιλότο μαχητικού στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram, με λεζάντα που αποκαλούσε το «Φάντασμα του Κιέβου» «άγγελο» για την κατάρριψη 10 ρωσικών αεροπλάνων.

Αλλά δεν κατονομάζει τον «άγγελο», και αργότερα δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ήταν ΠΑΛΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here